Hasköy Yıldızspor, BAL Ligi'ne Çıktı

Amatör Lig'de mücadele eden Hasköy Yıldızspor, Muş Demirspor'u penaltılarda 5-4 yenerek, Bölgesel Amatör Lig'e (BAL Ligi) yükseldi.

BAL Ligi 1. Grup'ta mücadele eden Muş Demirspor ile Amatör Lig temsilcisi Hasköy Yıldızspor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sonuçlanınca uzatmalara gidildi.

Uzatma dakikalarında da skor değişmeyince, penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışları sonucu maç Hasköyspor'un 5-4 üstünlüğüyle sona erdi.

Rakibini yenerek BAL Ligi'ne çıkmaya hak kazanan Hasköy Yıldızsporlu futbolcular, sevinç yaşarken küme düşen Muş Demirspor oyuncuları ise gözyaşlarına hakim olamadı.

Karşılaşma sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Türkan, karşılaşmanın sert geçtiğini söyledi.

Her iki takımın ikişer kırmızı kart gördüğünü aktaran Türkan, 'Sahadaki hemen hemen tüm futbolcular sarı kart gördü. Çünkü baraj maçları tansiyonu çok yüksek olan maçlardır. Maç, 1-1 bitikten sonra uzatmalara gidildi ve uzatmalarda da skor değişmeyince penaltılara gidildi. Hasköy Yıldızspor 5-4 kazanarak şampiyon oldu ve 2016-2017 sezonunda Muş'u Bölgesel Amatör Lig'de temsil edecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA