'Aziz Yıldırım'ı Kimsenin Alt Edebileceğini Düşünmüyorum'

Teknik direktör ve spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu, "Aziz Yıldırım çok güçlü bir başkan. Onu kolay kolay kongrede kimsenin alt edebileceğini düşünmüyorum" dedi.

Teknik direktör ve spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu, Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen spor söyleşisi ile Zeytinburnulu Gençler ile buluştu. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide konuşan Yağcıoğlu, gençlerle futboldaki tecrübelerini paylaşarak, sorularını yanıtladı.

VITOR PEREIRA’YA ELEŞTİRİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’yı eleştiren İlker Yağcıoğlu, "Ona birçok hocaya nasip olamayacak kadro emanet edildi. Bu kadar iyi bir takımın bu şekilde oynaması, futbol anlamında kimseyi tatmin edememesi, oyuncularla hoca arasında yaşanan sorunlar, ben kendi adıma başarılı olduğunu söyleyemem. Şu ana kadar çizdiği tabloya göre başarılı değil. Şampiyon olsa da aynı düşüncedeyim. Bugün ona yapılan birçok eleştiri doğru. kendisi buna sebep oldu. Çok şeyler söyledi.

Defans yapan bir takım ortaya çıktı. Taraftar ve yorumcular eleştiriyor, haklılar" şeklinde konuştu.



"10 YIL MESELESİ TARAFTARIN BİR KISMINA YÖNELİKTİ"

Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın sarı-lacivertli taraftarların Ersun Yanal diye bağırması için söylediği, "Bu tribünler böyle yaparsa, beni kızdırırlarsa 10 yıl daha gitmem" sözünü de değerlendiren Yağcıoğlu, “Aziz Yıldırım, bunun bütün Fenerbahçe taraftarının düşüncesi olduğuna inanmıyor. Bu şekilde bağıranların, bu şekilde tepki gösterenlerin, belirli bir grubun yönlendirilmesi ile hareket ettiğini düşündüğü için aslında bu söylemler bir anlamda sadece belirli bir kesime yönelikmiş gibi duruyor. Bence Aziz Yıldırım şu an isterse hakikaten 10 yıl daha kalır. Aziz Yıldırım kendi bırakmadığı, adaylığını koymaya devam ettiği müddetçe kolay kolay kimsenin indirebileceğini zannetmiyorum. Bir tek şekilde gider. Fenerbahçe takımının saha içinde çok başarısız olduğu birkaç sezonun ardından kongre üyeleri belki, artık başkan yeter diyebilir ama onun haricinde Aziz Yıldırım çok güçlü bir başkan. Onu kolay kolay kongrede kimsenin alt edebileceğini düşünmüyorum. Ama dediğim gibi o 10 yıl meselesi taraftarın bir kısmına yönelik bir tepkiydi" diye konuştu.



“AZİZ YILDIRIM VARKEN İKİSİ DE FENERBAHÇE’YE TEKNİK DİREKTÖR OLAMAZ”

Aziz Yıldırım’ın eski teknik direktörleri Ersun Yanal’ı kastederek, "Ben olsam da olmasam da Fenerbahçe takımına gelemez" yönündeki açıklamaları hakkında da konuşan Yağcıoğlu, "Aziz Yıldırım, ’Ersun hoca ile ilgili ben olmasam da gelemez. Ben olmadığım zaman daha muhalefet ederim ve gelmesini engellemeye çalışırım’ dedi.

Aykut hoca için ise benden sonra gelebilir gibilerinden bir cümle kullandı. Kendisi gittikten sonra kimin gidip, kimin kalacağına karışması mümkün değil ama çok net bir şekilde Ersun Yanal’ın da, Aykut Kocaman’ın da bundan sonra kendisi varken hoca olamayacağını söyledi.

Bu, başkan olduğu için Aziz Yıldırım’ın tasarrufunda olan bir şey. Ona bir şey diyemeyiz. O ayrı bir şey. Mesela ben Aykut Kocaman’ın hiç gitmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Düşüncelerim de Ersun Yanalı’n da devam etmesi gerektiği yönünde ama başkan böyle bir karar verdi. Görünen o ki, Aziz Yıldırım olduğu müddetçe Fenerbahçe’ye bir daha teknik direktör olamayacak. Bu fikri değişmez, geri adım atmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA