İmam Hatipli Kızlar Teniste Manisa'yı Temsil Edecek

Şehzadeler Belediyesi tarafından okullarına 4 ay önce yapılan tenis kortunda hazırlanarak, liseler arası tenis şampiyonasında Manisa il birincisi olan Manisa Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tenis takımı, İzmir’de yapılacak bölge şampiyonasında Manisa’yı temsil edecek.

Teniste yenilgisiz olarak şampiyon olan Manisa Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi tenis takımı, İzmir’de yapılacak olan liseler arası tenis şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Okullarında 4 ay önce yapılan tenis kortunda hazırlık çalışmalarını sürdüren İmam Hatipli kızların hedefi bölge şampiyonuluğunu Manisa’ya getirmek. Yaklaşık 4 ay önce bu Şehzadeler Belediyesi’nin katkılarıyla tenis kortunun okulu kazandırıldığını ifade eden Okul Müdürü Nadir Teke, “Bu kortta spor yapan öğrencilerimizin önce Manisa’da, sonra da ulusal bazda derece yapacağını söylemiştik. İyi sporcular yetişecek demiştik. Çok şükür bu temennimiz, bu düşüncemiz ilk yarışmada gerçekleştirdik. Okulumuzun tenis takımı Manisa’da liseler arasında yapılan tenis müsabakalarında Manisa birincisi oldu. İzmir’de yapılacak olan bölge yarışmasında Manisa’yı temsil etmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi ve antrenörünü tebrik ediyordum. Sırada badminton, voleybol var. İnşallah bu branşlarda da başarılı olacağız.” dedi.

Kendilerinin böyle bir başarı beklemediğini dile getiren takım kaptanı Zeynep Yıldırım, “Aslında böyle bir başarı beklemiyorduk. Gerçekten de diğer liseler çok iyi oynuyorlar. Ama biz daha çok azim ve kararlıkla yaptığımıza inanıyoruz. Çünkü her gün çalıştık, inandık. Manisa’yı bölge yarışmasında temsil etmek İmam Hatip Lisesi olarak bizlere gurur veriyor. İnşallah orada da başarılı oluruz. Bu kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. İmam Hatip Lisesi öğrencilerine imkan verildiği zaman neler yapabildiklerini en güzel şekilde gösterdik” diye konuştu.

Antrenör Adnan Akgün ise böyle bir tesis okula kazandırarak öğrencilerin başarılı olmasına katkı sağlayan Şehzadeler Belediyesi’ne teşekkür etti. Akgün, tenis sporunun zengin sporu olmaktan çıkarmaya başladıklarını ifade ederek, “Bu herkesin yapabileceği bir spordur. Tenis takımımızda 6 öğrencimiz var. Kurduğumuz okul takımı kısa bir sürede il birincisi oldu. İnanıyorum ki başarıların devamı gelecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA