Barcelona-Real Madrid Maçından Notlar

Nou Camp Stadı'nda geniş güvenlik önlemleri alındı Arda Turan yedekler arasında kaldı Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Hollandalı futbol adamı Johan Cruyyf, Nou Camp'ta anıldı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 31. haftasında Barcelona ve Real Madrid takımları arasında oynanan ve 'El Clasico' olarak adlandırılan maç öncesinde Nou Camp Stadı'nda geniş güvenlik tedbirleri uygulandı.

El Clasico'da İspanya ulusal polisi, Katalan yerel polisi ve özel güvenlikçiler dahil 2 binden fazla güvenlik görevlisi çalıştı. Stat kapıları karşılaşmanın başlamasından 2 saat önce taraftarlara açılırken, iki kez üst araması yapıldıktan sonra tribüne girişlere izin verildi.

99 bin kapasiteli Nou Camp Stadı'nın tribünleri tamamen dolarken, Türkiye'den de 2 binden fazla futbolseverin El Clasico'yu izlemek için Barcelona'ya gelmesi dikkat çekti.

- Cruyff anıldı

Bu arada 24 Mart'ta hayatını kaybeden Barcelona'nın eski futbolcusu ve teknik direktörü efsane futbol adamı Johan Cruyff, Nou Camp Stadı'nda anıldı. Maç öncesinde Cruyff'un Barcelona'daki günlerinin görüntüleri ekrandan izletilirken, tüm stat uzun süre ayakta alkışlarla 'Johan, Johan, Johan' diye bağırdı.

Barcelonalı futbolcular da 'Teşekkürler Johan' yazılı formalarıyla sahaya çıktılar. Tribünlerde de renkli kartonlarla Cruyff'un Barcelona'da oynadığı dönemdeki forma sırt numarası '14' ve 'Gracias Johan' (Teşekkürler Johan) yazılı bir mozaik yapıldı. Maça başlamadan önce de Johan Cruyff anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

- Arda Turan yedek kaldı

Barcelona'da ilk sezonunu geçiren Arda Turan, ilk El Clasico tecrübesinde yedek kulübesinde oturdu. Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, orta sahada Sergio Busqutes, Rakitic ve Iniesta'ya şans verdi.

184 ülkenin televizyonlarından canlı olarak verilen maç için 700 gazeteci akredite oldu. Karşılaşmayı Nou Camp'ın şeref tribününde izleyenler arasında Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani ve Barcelona Kulübünün hayatta olan tüm eski başkanları da bulundu.

Takımlar şu 11'ler ile maça çıktı:

Barcelona: Bravo, Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba, Sergio Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Luis Suarez, Neymar

Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo

Kaynak: AA