Afyon Masterler Türkiye Şampiyonu Oldu

Ege Masterler Federasyonu’nun öncülüğünde Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Masterler Şampiyonası’na liglerinde başarılı olmuş 34 takım katıldı. 16-19 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve 4 gün süren Türkiye Şampiyonası’nda rakibi Hatay Masterları 5-3 yenen Afyon Zafer Masterler şampiyon oldu.

Üçüncülük maçını Manisa Masterlerı 2-0 yenen Antep Masterler kazanırken, turnuvaya takip edenler Süper Lig’de yıllarca ter dökmüş Erhan Albayrak, Cem Karaca, Murat Alaçayır, Mehmet Yılmaz gibi futbolcuları izleme fırsatı buldular. Turnuvanın kupa ve plaket töreninde, Diyarbakır Masterler başkanının ’hepimiz Türkiyeyiz’ sözü ayakta alkışlanırken, Eylül ayında Bosna’da Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Turnuvası düzenlenmesine karar verildi.

Ege Masterler Federasyon Başkanı Recep Çolak ise yaptığı açıklamada, “4 gün boyunca Türkiye’nin dört bir tarafından gelen yaklaşık 800 futbolcu ve 34 takım şampiyonluk mücadelesi verdi. 40 yaşın üstünde spora ve futbola gönül veren farklı meslek guruplarından insanlar ve aileleri ile birlikte çok zevkli zamanlar geçirdik. Türkiye de ilk kez gerçekleştirilen bu organizasyon için yaklaşık 3 aydır hazırlanıyorduk. Sonucu güzel, keyifli ve futbol dolu günler oldu. Yaz aylarında futbolun ustaları ile Dikili ve Seferihisar da iki etap şeklinde plaj futbolu turnuvasını gerçekleştireceğiz. Eylül ayında Bosna da M. Kemal Atatürk’ü Anma Futbol Turnuvasını düzenleyerek etkinliğimizi uluslararası boyuta taşıyacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA