Oturarak Voleybol Ligi Müsabakaları Katıldılar

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Muğla Fethiye İlçesi’nde düzenlenen Oturarak Voleybol Liği 1.inci Etabı’nı 12 puanla 6. sırada bitirdi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1’inci Etap müsabakaları Değirmenbaşı Mevkii’ndeki Fethiye Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı. 10 farklı ilden 130 bedensel engelli voleybolcu katılırken, 115 santimetre yüksekliğindeki filede oynanan müsabakaları TBESF tarafından görevlendiren 16 hakem yönetti. Büyük mücadeleye sahne olan etapta, her takım diğer 9 takımla karşı karşıya geldi.

HEDEF İLK 3’DE LİGİ BİTİRMEK

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut, yaptığı açıklamada, Türkiye’de ilk kez düzenlenen lig müsabakalarının 1’inci etabının tamamlandığını, sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini söyledi.

Oturarak voleybol takımlarında çocuk felci, kol bacak eksiklikleri ve kas zayıflığı olan engellilerin yer aldığını anlatan Korkut, müsabakalarda iyi performans gösteren sporcuların ise milli takıma seçildiğini belirtti.

Korkut gazetecilere yaptığı açıklamada, "İlçemizde yaklaşık bin civarında engelli kardeşimiz var. Bu kardeşlerimizin spor yapmalarını sağlamak amacıyla böyle bir kulüp kurduk. Ardından kısa süre içinde oturarak voleybol takımını oluşturarak Fethiye de düzenlenen Oturarak Voleybol Ligi 1’inci Etabına katıldık . 1’inci etap mücadelesini 6 sırada bitirdik. Ligin 2’nci etabının 17-21 Mayıs 2016 tarihinde Ereğli’de yapılacak. Bu turnuvada takımımıza yeni takviyeler yaparak ilk 3’de ligi bitirmeyi hedefliyoruz” dedi

Kaynak: İHA