Ilgın'da 'Sivil İnisiyatif Platformu' Kuruldu

Ilgın ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla 'Sivil İnisiyatif Platformu' kuruldu.

Lala Mustafa Paşa Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Platform Sözcüsü Fatih Turgut, birlik ve beraberliğin tesisi için böyle bir oluşumun gerekliliğini anlattı.

Ilgınlı sivil toplum kuruluşları olarak, termik santralle ilgili başlattıkları çalışmaların yeni boyut kazanarak platforma dönüştüğünün altını çizen Turgut, 'Platformumuz yapılacak olan santralin ilçemize vereceği zararı en aza indirmek amacını taşımaktadır. Platform olarak santralin reel getirisi ve götürüsü konusunda çalıştay yapma kararı aldık. Çalıştayda, Ilgın santralden minimum zarar ile maksimum faydayı nasıl sağlar konusunu ele alacağız.' diye konuştu.

Hedeflerinin, ilçedeki vatandaşların haklarını korumanın yanı sıra yapılması planlanan termik santralin ilçeye getirisini de araştırmak olduğunu anlatan Turgut, niyetlerinin santrale karşı çıkmak değil, sorunların ve çekincelerin giderilmesi olduğunu söyledi.

Turgut, kurulan platformu, yerel yönetimin kent konseyi ile güçlendirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA