Cüneyt Çakır Ve Ekibi, UEFA Hakem Seminerine Katılıyor

Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) görev alacak Türk hakem Cüneyt Çakır, şampiyona öncesi Paris'te düzenlenen UEFA Hakem Hazırlık Semineri'ne katılıyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Paris'te bugün başlayan ve 21 Nisan Perşembe günü sona erecek seminerde, Çakır'ın yanı sıra yardımcı hakemler Bahattin Duran ile Tarık Ongun, ilave yardımcı hakemler Hüseyin Göçek ile Barış Şimşek ve yedek yardımcı hakem Cem Satman da yer alıyor.

EURO 2016 Hakem Hazırlık Semineri'nde, şampiyonada düdük çalacak UEFA Elit Hakem Kategorisi'nde yer alan 18 hakem başta olmak üzere turnuvada görev yapacak toplam 112 hakem bulunuyor.

Seminerde tüm hakemler bazı testlere tabi tutulacak ve elit hakemler, şubat ayındaki seminerde kendilerine verilen teknik bilgilerin sahadaki uygulamaları ile ilgili kendi hakem ekipleriyle çalışma yapacak. Bunun yanı sıra tüm hakemlere, şampiyonada dikkat edilmesi gereken hususlar, turnuvaya fiziksel açıdan hazırlık, maç analizi gibi konularda eğitimler verilecek.

Kaynak: AA