'Yeşil Sahada Barış İçin Kardeşlik' Turnuvası

Gaziantep'teki turnuvanın gösteri maçında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç da forma giydi.

Gaziantep'te gerçekleştirilen 'Yeşil sahada barış için kardeşlik' turnuvasının gösteri maçında, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da forma giydi.

Gaziantep'te Suriyeli sığınmacılar arasında düzenlenen turnuva, Kamil Ocak Stadı'nda yapılan gösteri maçıyla sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ve Gaziantep'teki sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştirilen turnuva, Suriyeli sığınmacılar ile eski futbolculardan oluşan şöhretler karması arasında oynanan gösteri maçıyla tamamlandı.

Turnuvada yer alan takımlar içerisinden seçilen altın karma takımla, Türkiye'de önemli başarılar elde etmiş eski futbolculardan oluşan takımın yaptığı gösteri maçında Bakan Kılıç da oynadı. Gösteri maçı 4-4 berabere tamamlandı.

Karşılaşmada Bakan Kılıç'ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da forma giydi. Veteranlar karmasında eski ünlü futbolculardan Ömer Çatkıç, Mehmet Yılmaz, Tuncay Şanlı, Uğur Boral, Mustafa Özer, Hasan Özer, Feyyaz Uçar, Veysel Cihan, Ali Gültekin ve Yasin Sülük yer aldı.

Gösteri maçı 20'şer dakikadan iki devre oynandı. Veteranlar karmasının gollerini Mehmet Yılmaz (2), Tuncay Şanlı ve Uğur Boral kaydetti.

Bakan Kılıç'ın yaklaşık 15 dakika forma giydiği maçı, kamplardan geldiği belirtilen Suriyeli sığınmacılar da izledi.

Bu arada karşılaşma öncesinde taraftarı selamlayan sporcular, Suriye ve dünyaya barış getirmesi temennisiyle gökyüzüne güvercin bıraktı.

- Bakan Kılıç: 'Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceğiz'

Bakan Akif Çağatay Kılıç, devre arasında yaptığı konuşmada, kendilerini kırmayıp Gaziantep'e gelerek dostluğun pekişmesine katkı sağlayan futbolculara teşekkür etti.

Bu organizasyonun gerçekleşmesi için çok ciddi emeklerin harcandığını ifade eden Kılıç, Suriyelilerin Türkiye'de neler yapabileceğinin gösterilmesi anlamında Gaziantep'te küçük bir enstantaneye şahitlik edildiğini vurguladı.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kılıç, 'İnşallah bu tür organizasyonları Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın, 'Suriye'deki zalim rejimin kendi ülkesindeki vatandaşlarına karşı giriştiği tutuma karşı, tüm kardeşlerimizi biz misafir eder ve dostluğumuzu gösteririz' sözünün bugün gereğini yerine getiriyoruz. Bunun da mutluluğu içerisindeyiz.' diye konuştu.

Kaynak: AA