La Liga karıştı

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 33. haftasında Barcelona, sahasında Valencia'ya 2-1 yenilerek lig şampiyonluğu yarışındaki avantajını kaybetti.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 33. haftasında Barcelona, sahasında Valencia'ya 2-1 yenilerek lig şampiyonluğu yarışındaki avantajını kaybetti.

Barcelona'da kart cezalısı olan Arda Turan kadroda yer almazken, son haftalarda yaşadığı krizden çıkamayan Katalan ekibi, Kral Kupası'nda 7-0 yendiği Valencia'ya bu kez ligde 2-1 yenildi.

Rakitic'in 27. dakikada kendi kalesine ve Santi Mina'nın 45. dakikada attığı gollerle 2-0 öne geçen Valencia'ya, 64. dakikada Lionel Messi karşılık verse de bu gol Barcelona'ya yetmedi.

Sezon ortasında göze hoş gelen futbolu, Kral Kupası'nda finale kalması ve La Liga'da en yakın rakibi Atletico Madrid'e karşı yakaladığı 8 puan farkla 3 kupanın birden favorisi gösterilen Barcelona, 20 Mart'tan bu yana 2'si Şampiyonlar Ligi'nde olmak üzere oynadığı 6 resmi maçtan sadece 1'ini kazanabildi.

Çeyrek finalde Atletico Madrid'e elenerek Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Barcelona, La Liga'da oynadığı son 4 maçta 1 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

Bu arada Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu Lionel Messi, Valencia maçının 64. dakikasında attığı golle kariyerinin 500. golünü kaydetti. Messi, son 5 maçtır gol atamıyordu.

- Atletico Madrid zirveyi yakaladı


Sahasında oynadığı maçta Granada'yı 3-0 yenen Atletico Madrid, Barcelona'nın haftayı puansız kapatmasıyla birlikte rakibiyle puanını eşitledi.

Atletico Madrid'in gollerini 15. dakikada Koke, 59. dakikada Fernando Torres ve 83. dakikada Correa attı.

Barcelona ile arasındaki 8 puanlık farkı kapatan Atletico Madrid, 76 puanla Barcelona'yı yakalarken, averajla ikinci sırada yer aldı.

- Real Madrid farkı 1'e indirdi

Barcelona'nın puansız kapadığı haftada, Getafe'yi deplasmanda 5-1 yenen Real Madrid zirve ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

Real Madrid, 76 puanlı Barcelona ile Atletico Madrid'in ardından, 75 puanla üçüncü durumda yer aldı.

La Liga tarihinde Real Madrid, bugüne kadar Barcelona önünde 9 puandan fazla bir farkı kapatıp şampiyon olamazken, La Liga'nın bitimine 5 hafta kala şampiyonluk yarışında 3 takımın da şansı eşitlendi.

İspanya Ligi'nde 33. hafta maçlarının toplu sonuçları şöyle:

Malaga-Athletic Bilbao: 0-1

Sevilla-Deportivo La Coruna: 1-1

Rayo Vallecano-Villarreal: 2-1

Atletico Madrid-Granada: 3-0

Levante-Espanyol: 1-2

Getafe-Real Madrid: 1-5

Las Palmas-Sporting Gijon: 1-1

Eibar-Real Sociedad: 2-1

Celta Vigo-Real Betis: 1-1

Barcelona-Valencia: 1-2

Kaynak: AA