Trabzonspor'un Yeni 'Burak Yılmaz'ı Kayıplarda

Bordomavili takımın altyapısından A takıma yükselen ve lig ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı ilk 4 maçta 54 dakikada görev alarak attığı 3 golle dikkatleri üzerine çeken Muhammet Beşir, Mandıralı döneminde çıkışını sürdüremediMuhammet, son 5 karşılaşmada 18 kişilik kadroya giremedi.

SELÇUK KILIÇ - Trabzonspor altyapısında oynarken Gençlik Geliştirme Teknik Sorumlusu Sadi Tekelioğlu'nun göreve gelmesinin ardından A takımda forma imkanı bulan Muhammet Beşir, son dönemde kadroya giremiyor.

Tekelioğlu döneminde lig ile Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı ilk 4 maçta 54 dakika sahada kalarak 3 gol atma başarısı gösteren ve oyun stili olarak Burak Yılmaz'a benzetilen genç oyuncu, Hami Mandıralı döneminde çıkışını sürdüremedi.

Ligde ilk olarak forma giydiği Eskişehirspor maçında 81'inci dakikasında Cardozo'nun yerine oyuna giren ve 90+2. dakikada fileleri havalandıran Muhammet Beşir, Ziraat Türkiye Kupası'nda Nazilli Belediyespor maçında 85. dakikada N'Doye'nin yerine oyuna dahil oldu ancak gol atamadı.

Kupadaki Gaziantepspor maçında 68. dakikada N'Doye'nin yerine oyuna giren Muhammet, 79. dakikada fileleri havalandırdı. Adanaspor kupa maçında da 72. dakikada Deniz Yılmaz'ın yerine oyuna dahil olan genç golcü, 82. dakikada resmi maçlardaki üçüncü golünü attı.

İlk 4 resmi maçında 54 dakika sahada kalan futbolcu, attığı 3 golle bir anda dikkatleri üzerine çekerek Trabzonspor'da konuşulan isim oldu. 19 yaşındaki golcü, daha sonra Tekelioğlu döneminde kupada Adanaspor maçında 23, Nazilli Belediyespor maçında 90 dakika görev aldı.

- Mandıralı dönemi

Muhammet Beşir, Mandıralı döneminde ilk olarak Gaziantepspor ile yapılan kupa maçında 29 dakika, ligde Akhisar Belediyespor karşısında 8, Osmanlıspor maçında da 18 dakika forma giyebildi.

Genç oyuncu, böylece Mandıralı döneminde 12 lig maçının sadece 3'ünde 55 dakika sahada kalarak, bu dönemi golsüz kapadı. Son 5 resmi karşılaşmada genç futbolcu, 18 kişilik kadroya giremedi.

- Burak Yılmaz'a benzetilmesi

Araklıspor'da oynarken Muhammet Beşir'i keşfeden teknik direktör Tekelioğlu, genç oyuncunun Burak Yılmaz'a benzetilmesine katılarak, 'Burak Yılmaz ile aynı stilde. Çok hızlı, fizik gücü yüksek bir oyuncu' ifadesini kullanmıştı.

Kulüp başkanı Muharrem Usta da golcü oyuncuyla ilgili 'Muhammet Beşir... Geleceğimiz sizlere emanet. Aman çok çalış ve sakın oldum deme. Seni tebrik ediyorum.' diye konuşmuştu.

Kaynak: AA