Spor Toto Basketbol Ligi

Türk Telekom: 76 Rönesans TED Ankara Kolejliler: 72.

Spor Toto Basketbol Ligi'nde iki Ankara takımını karşı karşıya getiren maçta Türk Telekom, Rönesans TED Ankara Kolejliler'i 76-72 yendi.

Karşılaşmaya hem savunmada hem de hücumda iyi başlayan Türk Telekom, Harris, Evren Büker ve Buckner'ın basketleriyle 4. dakika içinde 8 sayılık farkı (9-1) yakaladı. Dış atışlarda Harris, pota altında da Buckner ile etkili olan Türk Telekom, 7. dakikada farkı 13 sayıya çıkardı: 23-10. Rönesans TED Ankara Kolejliler, Erol Can Çinko ve Sanikidze'nin 3 sayılık basketleriyle farkı biraz olsun azaltsa da Türk Telekom, çeyreği 27-20 üstün bitirdi.

İkinci periyoda da iyi giren taraf Türk Telekom oldu. Özellikle Buckner ile boyalı alandan üst üste sayılar üreten mavi-beyazlılar, 13. dakikada farkı yeniden çift hanelere taşıdı: 34-22. Lucas ve Elegar ile basketler bulan rakibine Rasic ve Haislip ile karşılık veren Türk Telekom, 16. dakikayı 42-31 önde geçti ve soyunma odasına 48-35 üstün gitti.

Rönesans TED Ankara Kolejliler, 3. çeyreğin ilk bölümünde çok etkili bir performans sergiledi. Sert savunmasıyla rakibine 5 dakika sayı attırmayan lacivert-kırmızılılar, Gecevicius, Sanikidze, Elegar, Lucas ve Erol Can Çinko'nun basketleriyle 18-0'lık seri yakalayarak 25. dakikada ilk kez öne geçti: 48-53. Dragicevic'in de skora katkı vermesiyle üstünlüğünü sürdüren Rönesans TED Ankara Kolejliler, final çeyreğine 59-53 önde girdi.

Final periyodunda Harris ve Haislip ile sayılar üreten rakibi karşısında Sanikidze ile sonuca giden Rönesans TED Ankara Kolejliler, 34. dakikayı 63-59 üstün geçti. Evren Büker, Buckner ve Harris ile rakip savunmayı aşan Türk Telekom, yakaladığı 8-0'lık seriyle 37. dakikada skor üstünlüğünü bir kez daha eline aldı: 67-63. Özellikle Harris ile taktik faulleri sayıya çeviren Türk Telekom, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 76-72 galip ayrıldı.

Kaynak: AA