'Çocukların Yelkene İlgisi Artsın Diye' 8 Tekne Süleymanpaşa Belediyesi'nden

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nde gerçekleşen tekne teslim törenine katıldı.

Başkan Eşkinat’ın yanı sıra teslim törenine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Eren Cicioğlu, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Yönetim Kurulu ve sporcular katıldı.

Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü’nün kullanımı için daha önce sözü verilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından 6 optimist ve 2 laser, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli tarafından 1 laser, 1 optimist ve 1 şişme bot ile Tekirdağ Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Kadir Kardaş tarafından 1 adet bot motoru Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü yetkililerine teslim edildi.

“ÇOCUKLARIMIZIN BU SPORA OLAN İLGİLERİNİN ARTMASI VE SAĞLIKLI NESİLLER YETİŞTİRMEK ADINA ÖNEMLİ”

Teslim töreninde ilk olarak konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün burada daha önce sözünü verdiğim 6 optimist 2 laser teknenin teslimini yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu hizmet yeterli olmamakla beraber çocuklarımızın bu spora olan ilgilerinin artması ve sağlıklı nesiller yetiştirmek adına önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eşkinat, “Geçen sene bir serüven yaşadık. Rodosto Kupasının ilkini yaptık. Bu sene ikincisini gerçekleştirerek daha büyük bir serüven yaşayıp yaşatacağız. Ben federasyonun bize gösterdiği ilgiye, şehrimize verdiği desteğe teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Belediyesi olarak Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü ile beraber, halkımızla beraber, çocuklarımıza çok daha iyi imkanlar yaratmanın peşinde olacağımızın sözünü veriyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”

Başkan Eşkinat’ın konuşmasının ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, “Sizlerin içinden gelen, sahadan gelen biri olarak şunu söyleyebilirim ki, Tekirdağ Yelken Kulübü her geçen gün üstüne koyarak daha da azimle çalışmalarını ve başarılarını arttırıyor. Gerek sporcu sayısını arttırarak, gerek milli takıma yaptığı hizmetlerle, gerekse geçen yıl ilki yapılan Rodosto Kupasındaki başarılarından dolayı başta Süleymanpaşa Belediye Başkanımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum. Onlar çıtayı yükselttikçe bizler de destek olmak için onların peşinden gidiyoruz ve her zaman destek olacağımızı da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“50. BALKAN ŞAMPİYONASININ TEKİRDAĞ’A VERİLMESİ, TEKİRDAĞ YELKEN KULÜBÜ VE DESTEK VEREN SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ SAYESİNDEDİR”

2017 yılında Süleymanpaşa’da gerçekleştirilecek 50. Balkan Şampiyonası ile ilgili sözlerine devam eden Belli, “2017 yılında yapılacak olan 50. Balkan Şampiyonasının Tekirdağ’a verilmesi, Tekirdağ Yelken Kulübü ve destek veren Süleymanpaşa Belediyesi sayesindedir. Bizler Balkan Şampiyonasını vermedik, onlar yaptıklarıyla kendilerini ispat edip aldılar. 2017’de burada çok coşkulu, daha önce hiç yapılmamış bir Balkan Şampiyonasına şahit olacağız” dedi.

Son olarak emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, “Her katıldığım toplantıda model olarak anlattığım Süleymanpaşa Belediyesi’nin vermiş olduğu desteğe, emeği geçen kulüp üyesi arkadaşlarıma, emek veren herkese federasyon adına teşekkür ediyorum. Her geçen gün ne duruma gelindiğini örnek olarak veriyoruz. Tekirdağ’dan bir davet geldiğinde bizlere böyle güzel hizmetler veren şehre hayır diyemiyoruz. Bundan sonra da 2017’deki organizasyonda kulübümüzle ve hep birlikte daha güzel başarılara imza atarız diye umut ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tekne teslimi için kurdele kesiminin yapıldığı törende, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Eren Cicioğlu ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat kurdeleyi birlikte kesti.

Son olarak Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Eren Cicioğlu teşekkür konuşması yaptı ve Federasyon Başkanı Belli ve Belediye Başkanı Eşkinat’a teşekkür hediyesi verdi.

Kaynak: İHA