'Ampute' Futbolcunun Hayali Protez Bacak

Koltuk değneklerine mahkum Kenyalı Nicolas Keiyo, protez bacak sahibi olup yürüyebilmek için Ampute Futbol Süper Ligi takımlarından Kayseri Melikgazi Belediyesi Bedensel Engeliler Gençlik ve Spor'da 'top koşturuyor' Keiyo: 'Ameliyat ve protez bacak için para biriktiriyorum. Değnekler olmadan yürüyebilmek istiyorum'

MUSTAFA ÖNAL - Kenyalı 'ampute' futbolcu Nicolas Keiyo, koltuk değneklerinden kurtulup protez bacak sahibi olmak için Kayseri'de Melikgazi Belediyesinin bedensel engeliler takımında oynuyor.

Geçirdiği çocuk felci sonrası koltuk değneğine mahkum olan 24 yaşındaki Keiyo, para kazanmak ve Türkiye'de ameliyat olmak için sezon başında Ampute Futbol Süper Ligi takımlarından Kayseri Melikgazi Belediyesi Bedensel Engeliler Gençlik ve Spor'a transfer oldu.

Ülkesindeki sağlık giderleri fazla olduğu için bu yaşına kadar ameliyat olamadığını belirten genç futbolcu, gurbette hem futbol aşkını gideriyor hem de protez bacak için para biriktiriyor.

Keiyo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kayseri Melikgazi Belediyesi Bedensel Engeliler Gençlik ve Spor Kulübünde geçen sezon forma giyen arkadaşı vasıtasıyla Kayseri'ye geldiğini belirten Keiyo, şunları söyledi:

'Futbol oynamayı ve sporu çok seviyorum. Futbol sevgisi ve sağlığıma kavuşmak için kilometrelerce öteden buraya geldim. Koltuk değneğinden kurtulmak için ayağımın kesilmesi ve protez takılması gerekiyor. Bu noktada yetkililerden destek istiyorum. Kulübüm, sağlık giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Ameliyat olarak protez bacağa kavuşup mutlu bir şekilde Kenya'ya dönmek istiyorum. Burada çok mutluyum. Kayseri insanı çok sıcak, onları çok seviyorum.'

- 'Değnekler olmadan yürüyebilmek istiyorum'

Koltuk değneksiz yürümek için yardım isteyen defans oyuncusu Keiyo, 'Kenya'da ameliyat olmak ve protez bacak almak oldukça maliyetli. O yüzden buraya geldim. Burada ameliyat ve protez bacak için para biriktiriyorum. Değnekler olmadan yürüyebilmek istiyorum. Sezon bittiğinde aileme hediyeler götürerek onları mutlu etmek istiyorum.' dedi.

Takım antrenörü Kerim Sağır ise Keiyo'nun çok iyi biri olduğunu, sporcunun takımda olmasından mutluluk duyduklarını belirtti.

Kenyalı oyuncunun sağlığına kavuşması için hayırseverlerden ve hastanelerden destek beklediklerini dile getiren Sağır, 'Keiyo çok candan bir arkadaşımız. Kendisine verilen görevi tam yerine getiriyor. Bize, 'ayağım kesilip, protez takıldığında Kenya'ya gittiğimde annem beni ayakta görüp, gözlerini ovuşturup şaşıracak, mutlu olacak' diyor. Bunun özlemini bize hep anlatıyor. Biz Keiyo'yu çok seviyoruz. Sağlığına kavuşmasını bekliyoruz. Ameliyat olduğunda performansı da artacak.' diye konuştu.

Kulüp başkanı Faruk Şahin de engellilere destek amacıyla çalıştıklarını, Keiyo'nun yürümesi için ellerinden gelen yardımları yaptıklarını söyledi.

Kaynak: AA