Gençlerbirliği'nde Başarının Sırrı 'Arkadaşlık'

Gençlerbirliği'nin savunma oyuncusu Hakan Aslantaş:'İkinci devredeki performansımızda en büyük pay takımdaki arkadaşlık. Hocamızın sayesinde genç ve tecrübeli oyuncular kaynaştı'

İBRAHİM ETHEM ÜNAL - Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nin savunma oyuncusu Hakan Aslantaş, ligin ikinci yarısında yakaladıkları başarının arkasındaki en önemli etkenin takımdaki arkadaşlık ortamı olduğunu söyledi.

Süper Lig'in ilk devresinde sergilediği kötü performansla kendini düşme hattında bulan ancak teknik direktörlüğe İbrahim Üzülmez'in getirilmesiyle çıkış yakalayan başkent temsilcisinin ara transferde kadrosuna kattığı Hakan Aslantaş, AA muhabirine, ikinci devredeki yükselişlerini ve 29. haftada Trabzonspor ile oynayacakları maçı değerlendirdi.

Son oynadıkları İçel İdmanyurdu karşılaşmasını kazanarak alt sıralardan uzaklaştıklarını belirten Hakan, İçel deplasmanının zor geçtiğini söyledi.

Hakan, 'Düşme hattında bulunan bir takımla karşılaştık. Bu karşılaşma bizim içinde alt sıralardan kurtulmak için çok önemliydi. Aldığımız 3 puanla da küme düşme hattından uzaklaştığımızı düşünüyorum. Maç son derece çekişmeli geçti. İçel İdmanyurdu'nun son sırada bulunduğu kimseyi yanıltmasın. Bizim açımızdan iyi bir maç oldu. Kazandığımız için mutluyuz.' ifadelerini kullandı.

Hakan, ligin ikinci yarısında yakaladıkları ivmeyi, 'En büyük pay takımdaki arkadaşlık.' ifadesiyle anlattı.

Takım olarak iyi bir uyum yakaladıklarını belirten Hakan, şöyle konuştu:

'Hocamızın sayesinde genç ve tecrübeli oyuncular kaynaştı. Hocamız bize inandı. Sürekli kaliteli bir takım olduğumuzu söyledi. Kendi unuttuğumuz kalitemizi bize aşıladı. Takıma ilk maçla beraber büyük bir coşku geldi. İkinci devrede galibiyet serisi yakalayarak alt sıralardan kurtulduk.'

- 'Hedefimiz ligi mümkün olabildiğince üst sıralarda bitirmek'

Hakan Aslantaş, 18 Nisan Pazartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Trabzonspor'u konuk edeceklerini belirterek, 'Artık alt sıralardan kurtulduk. Bundan sonra hedefimiz mümkün olduğunca ligi üst sıralarda bitirebilmek.' dedi.

Trabzonspor'un bulunduğu konumu hak etmediğini de dile getiren Hakan, şunları kaydetti:

'İki iyi takımın karşılaşacağı bir maç olacak. Trabzonspor bu sezon bazı sorunlar yaşasa da büyük bir camia. Bizim açımızdan zor bir maç olacak. Trabzonspor'a karşı kimse rahat bir maç geçeceğini söyleyemez. İki hafta üst üste yenildik. Bu gidişe İçel İdmanyurdu maçında son verdik. Takım olarak özgüvenimiz yerinde. Kaybettiğimiz maçlarda bile mücadele etmekten, savaşmaktan vazgeçmedik.'

Kaynak: AA