'Süper Lig Hedefi İçin Geldim'

Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal: 'Süper Lig'e çıkmak için planlarımız hazır. İki yıl içerisinde Süper Lig'e yükselmek istiyoruz' 'Aykut Kocaman'dan kocaman bir destek aldık'

İBRAHİM ETHEM ÜNAL - Spor Toto 3. Lig 2. Grup maçlarının bitimine 4 hafta kalan Spor Toto 2. Lig'e yükselmeyi garantileyen Etimesgut Belediyespor'un teknik direktörü Taner Öcal, Süper Lig'i hedeflediklerini söyledi.

Öcal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Etimesgut Belediyespor'un küme düşmeme mücadelesi verdiği sırada hiçbir şeyi düşünmeden takımın başına geçtiğini kaydetti.

Beklentileri karşıladıklarını ve başardıklarını anlatan Öcal, 'Bize güvenen Ankara ve Etimesgut halkı vardı. Sürekli çalışarak takımda bir aile ortamı oluşturduk. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve kulüp başkanı Hasan Kartal'ın destekleriyle şampiyonluğa uzandık.' dedi.

Teknik direktör Öcal, hedeflerinin iki yılda Spor Toto Süper Lig'e yükselmek olduğunu belirterek, 'Ben bu kulübe Süper Lig hedefi için geldim. Başkanımız Hasan Kartal hedef olarak 'Süper Lig'i istiyorum' dediği zaman, 'ben varım' başkanım dedim. Bu kapsamda ilk adımımızda şampiyonluğa ulaştık. Şartlarımız uyarsa Etimesgut Belediyespor ile Süper Lig'e kadar çıkmak istiyorum. Süper Lig'e çıkmak için planlarımız hazır. İki yıl içerisinde Süper Lig'e yükselmek istiyoruz.' diye konuştu.

- 'Kariyerimi riske attım'

PTT 1. Lig'de Ankaragücü ve Kahramanmaraşspor'u çalıştırdıktan sonra 3. Lig ekibi Etimesgut Belediyespor'un teknik direktörlüğüne geldiğini kaydeden Öcal, bu kararı sebebiyle çok eleştirildiğini belirtti.

Öcal, konuyla ilgili şöyle konuştu:

'3. Lig'de bir takım alıp neden kariyerini riske atıyorsun dediler. Gerçekten kariyerimi riske attım. 'Bu takım küme düşerse 5 yıl iş bulamazsın' diyenler, bugün arayıp tebrik ediyor. Futbolda da hayatta olduğu gibi risk almazsanız başarı elde edemezsiniz. Ben ve ekibim bilgimize birikimimize güveniyorduk.'

Öcal, sezon başlamadan önce gruplarında Diyarbekirspor, Sakaryaspor, Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Orhangazispor'un şampiyonluğa oynayacak takımlar olarak gösterildiğini belirterek, 'Biz maçlar oynanmadan kağıt üzerinde söylenenlere bakmadan düzenli bir şekilde çalıştık. Takımdaki futbolcuların yetenekli ve karakterli olması iyi bir takım olmamızı sağladı. Takımımızda sistem ve oyun felsefesi oluşturduk. Oyunculara endeksli bir takım kurmadık. Başarımızı takımdaki birliktelik ve uyuma borçluyuz.' şeklinde konuştu.

- Aykut Kocaman'dan destek

Etimesgut Belediyespor Teknik Direktörü Taner Öcal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor ile oynadıkları maç sonrasında Aykut Kocaman'ın kendilerine destek verdiğini ifade etti.

Ligde 7 hafta üst üste kazandıklarını ve seri galibiyetlere imza attıklarını dile getiren Öcal, şöyle konuştu:

'Ziraat Türkiye Kupası'nda Gençlerbirliği'ni eleyerek gruplara kaldık. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığımız Torku Konyaspor maçının ardından Aykut Kocaman soyunma odamıza gelerek, 'Hocam merak etme bu takım ligde şampiyon olur' dedi. Aykut Kocaman'dan kocaman bir destek aldık. İlerleyen süreçte takım içinde adaleti sağladık. Bütün oyuncular ve teknik ekibin özverili çalışmalarıyla şampiyonluğa ulaştık.'

Kaynak: AA