Vakıfbank Son Viraja Giriyor

CEV DenizBank Voleybol Şampiyonlar Ligi 12’li play off turunda ezeli rakibi Eczacıbaşı VitrA’yı saf dışı bırakan VakıfBank, 6’lı play off turu ilk maçında İsviçre ekibi Volero Zürih ile yarın saat 19.00’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda karşılaşıyor. Tur atlayan tarafın 9-10 Nisan tarihlerinde İtalya’nın Montichiari kentinde düzenlenecek Dörtlü Finallere katılma hakkı elde edeceği mücadelenin rövanşı iki hafta sonra Zürih’te oynanacak.

Bayan voleybolunda Avrupa’nın en büyük kupasında son beş yılda ikisi altın olmak üzere dört madalya kazanan ve bu alanda en başarılı takım olan VakıfBank, Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finallerine yükselebilmek için Volero Zürih karşısına çıkıyor. Turnuvanın B Grubunu lider tamamlayan ve 12’li play off turunda Eczacıbaşı VitrA’yı her iki maçta da mağlup eden VakıfBank, turnuvada şu ana kadar oynadığı sekiz karşılaşmayı da kazanmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu’nu lider tamamlayan ve sonraki turda Azerbaycan ekibi Lokomotif Bakü’yü saf dışı bırakan Volero Zürih ise geride kalan 11 sezonun 10’unda İsviçre Ligi ve İsviçre Kupası’nı kazanmayı başardı. VakıfBank ve Volero Zürih, 2013 yılında gruplarda karşılaşmış ve iki karşılaşma da VakıfBank’ın üstünlüğüyle sona ermişti.

Zorlu mücadele öncesinde açıklamalarda bulunan VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, “Karşımızda fizik olarak oldukça uzun ve tecrübeli bir ekip bulunuyor. Bu sezon sadece bir maç kaybettiler. Her iki taraf için de zor bir eşleşme olacak, hazırlıklarımızı buna göre planladık ve en iyi şekilde hazırlandık. Her zaman olduğu gibi özgüvenimiz en üst düzeyde ve ilk maçın sonunda avantajlı bir skor elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

VakıfBank’ın başarılı pasörü Naz Aydemir Akyol ise “Ne kadar önemli bir tur olduğunu söylemeye gerek yok. İlk maçı kendi evimizde oynayacak olmamız dezavantaj gibi görünse de bu mücadeleyi kazanarak bu durumu lehimize çevirmek istiyoruz. Geride kalan iki haftada tüm konsantrasyonumuzu ve hazırlıklarımızı bu maça yönelttik. Kendi taraftarımızın önünde galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve Dörtlü Finallere yükselebilmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Milli orta oyuncu Kübra Akman ise bir kez daha Dörtlü Finallere yükselmeyi çok istediklerini belirterek “Eczacıbaşı VitrA ile oynadığımız zor bir turun ardından karşımızda yine bu turnuvanın en iyi ekiplerinden biri bulunuyor. Bu zorlu eşleşmeden galip ayrılarak Montichiari biletini alan taraf biz olmak istiyoruz. Oldukça heyecanlıyız ve artık bir an önce sahaya çıkıp mücadeleye başlamak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA