Hamzaoğlu Açıklaması 'Ölünceye Kadar Galatasaraylı Kalacağım'

Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi’nde katıldığı söyleşide bir öğrencinin, Galatasaray ile ilgili gelen soruları yanıtlamamasını istemesi üzerine, “Ne yapacağız? Geçmişi kapatıp, yaşanmamış olarak mı göreceğiz? Bunu söylemekten çekinmiyorum. Ben Galatasaray’da şampiyonluk yaşadım ve Galatasaraylıyım. Ölünceye kadar da Galatasaraylı kalacağım” dedi.

Yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği Kariyer Zirvesi Fuarı’nda öğrencilerle bir araya geldi. Programa eşi Nergis Hamzaoğlu ile birlikte katılan deneyimli çalıştırıcı, söyleşi öncesi Ünitimsah taraftar grubunun kurduğu standı ziyaret etti.

“FUTBOL ÇOK BÜYÜK PARALARIN DÖNDÜĞÜ BİR SEKTÖR”

1990’lı yıllardaki futbol ortamı ile günümüz futbolunu karşılaştıran deneyimli teknik adam, “Türk futbolunda birçok önemli insan Türk futboluna yön verdi. 3 yabancı hakkımız vardı ve onların da iyi olması gerekiyordu. Çok farklı bir dönemdi. Şu an futbol endüstri haline geldi. En büyük farklılık bu. Futbol çok büyük paraların döndüğü bir sektör. Maalesef o zamanki oyunumuz endüstri ile yürümek zorunda şu anda ama bunun pozitif yönlerini kullanmamız gerekiyor. Futbol sevildiği için talep fazla. Sektör olması gerekiyordu” diye konuştu.

“ÖLÜNCEYE KADAR GALATASARAYLI KALACAĞIM”

Bir öğrencinin, ‘Galatasaray ile ilgili gelen soruları yanıtlamasanız daha iyi olacak’ şeklindeki ifadesine deneyimli teknik adam şu yanıtı verdi:

Bursaspor camiası kolay kolay kimseyi kabul etmiyor. Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Tabi ki geldiğimde de ‘Bana Galatasaray’dan bahsetme’ diyenler oldu. Ne yapacağız? Geçmişi kapatıp, yaşanmamış olarak mı göreceğiz? Yarın ben buradan ayrıldığım zaman Bursaspor’dan konuşmayacak mıyız? Biz futbola hizmet etmeye çalışıyoruz. Bursaspor camiası bizi buraya layık gördü. Biz de mahcup olmamamız için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada ayrılacağımız günler olacak. Biz gittiğimiz yerlerde Bursaspor’u anlatacağız. Taraftarların takımına olan bağımlılığına anlatacağız. Gerçekleri inkar etmememiz lazım. Bunu söylemekten çekinmiyorum. Ben Galatasaray’da şampiyonluk yaşadım ve Galatasaraylıyım. Ölünceye kadar da Galatasaraylı kalacağım ama bu demek değil ki Bursasporlu değilim. Ben Bursaspor’u da çok seviyorum. İnşallah hislerim beni yanılmıyorsa güzel şeyler yaşayacağız.”

"YUKARILARA DOĞRU GİDİYORUZ"

Hamzaoğlu, Bursaspor’a geliş süreci hakkında gelen bir soruya ise, “Galatasaray ile ayrıldıktan sonra başka bir takım ile çalışmak kolay değil. Elde ettiğimiz başarılar vardı. Ayrıldıktan sonra Türkiye’de başka bir takımı çalıştırmak o gün için ters gelmişti bana. Kısa vadede tekrar Galatasaray olmayacağı için ‘kariyerimi yurt dışında sürdüreyim’ dedim. Yurt dışından temaslar olmuştu. Bursaspor’dan Ertuğrul hocanın ayrıldığını duydum. Olsa iyi olur diye düşündüm. Yurt dışında diğer temasları sürdürürken eski başkanımız aradı. Ben yurt dışında bulunduğumu söyledim. ‘Konuşalım, anlaşalım’ dedi.

Oturup, düşündüm. Başarıların anlam kazanabilmesi için camialara ihtiyaç var. Daha önce de şampiyonluk yaşamış bir camia. Bu hedeflere birlikte ulaşabiliriz diye düşündüm. Bugün buradayım. İyi de başladık. Daha yukarılara doğru gidiyoruz. Eskiden yaşamış olduğunuz başarıları sürdürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde cevap verdi.

Bir öğrencinin, ’Bir gün Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşayacaksınız, buna inanıyorum’ ifadesinin ardından Hamzaoğlu, “Kazanmasak da olur, o yolda ilerlemek önemli” dedi.

“BÜTÜN KULÜPLERİ SEVİYORUM”

Bir öğrencinin, “Her takım taraftarları tarafından seviliyor olmanızın sırrı nedir" sorusuna ise Hamzoağlu, “Saygı. Siz aynı evde farklı takımları tutarak yaşıyorsunuz. Ben de hayatım boyunca başkalarına saygı duydum. Futbolda bir takım kazanan oluyor. Başarılı olana saygılı olmak lazım. Onları yaşadıkları başarıları yakalamak için çok çalışmanız lazım. Onların başarılarına saygı duyacaksınız ama siz de çok çalışacaksınız. Ben de herkes tarafından sevildiğim için mutluyum. Ben de herkesi seviyorum, bütün kulüpleri seviyorum” cevabını verdi.

“FLORYA’DAKİLERE SORSUN HOCAM”

Galatasaray’dan ayrıldığı dönemde yönetim ile yaşadığı sıkıntıların sorulması üzerine Hamzaoğlu, programın başında, ‘Galatasaray ile ilgili konuşmamanızı istiyoruz’ diyen öğrenciye yönelerek, ‘Soruyu cevaplayabilir miyim?’ diye sordu. Öğrenci ise, ‘Arkadaş Florya’dakilere sorsun hocam’ yanıtını verdi. Bunun üzerine tecrübeli teknik adam, "Doğru diyor. Geçmişe yönelik konuşmayalım. Konuşmak iki tarafa da zarar verir” diye konuştu.

“BURSASPOR İLE AVRUPA’DA BAŞARILAR YAKALAMAK DAHA CAZİP GELDİ”

Bursaspor’a imza atmadan önce görüştüğü başka kulüplerin olduğunu ifade eden deneyimli çalıştırıcı, “Bekleseydik bir şeyler olurdu ama Bursaspor’u tercih ettim. Bursaspor ile Avrupa’da başarılar yakalamak daha cazip geldi. İnşallah başarıyı yakalarız” açıklamasını yaptı.

“GALATASARAY’A GOL ATTIĞIMDA BENDEN MUTLUSU YOKTU”

‘Ligde 32. haftada oynayacağımız Galatasaray maçındaki duygularınız nasıl olacak?’ sorusuna ise Hamzaoğlu, “O gün yaptığınız işe olan bağlığınız her şeyin önünde oluyor. İstanbulspor’da oynarken Galatasaray’a karşı 2. golü atan oyuncuydum ve benden daha mutlusu yoktu” diye konuştu.

Hamzaoğlu ayrıca, 2-3 yıl içinde Bursaspor ile şampiyonluk hayalini gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

“İNŞALLAH İLK ADIM BİZDEN GELİR”

Beşiktaş’ın yeni stat açılışını Bursaspor ile yapacağı iddialarını cevaplayan Hamzaoğlu, "Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Böyle bir teklifte bulundularsa güzel bir adım atmışlar diye düşünüyorum. Geçmişte yaşanan birçok şey olabilir. Bunları yarınlara taşımak, kötüleştirmek başka bir şeye yaramaz. Beşiktaş bizim değerli bir rakibimiz. Bu düşmanlığın bilmesi lazım. Bu tür şeylerin futbolun içinde olması doğru değil. Kim ilk adımı atarsa doğru yapmış olur. İnşallah bu ilk adım bizden gelir. Bursa camiasına yakışır diye düşünüyorum” dedi.

“BURADA EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUM”

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu yaşamayı hayal ettiğini ifade eden Hamzaoğlu, “Ama bu tür hesaplarım olmadı hiç. Bugün Bursaspor’a hizmet ediyorum. Burada en iyisini yapmak istiyorum. Bursaspor ile nereye çıkarız bilemiyorum. Bunları istiyorum ve çalışıyorum ama 10 yıl sonra şurada olurum diye bir şey yok. Çalışmam ve disiplinim inşallah iyi yerlere götürecek bizi” diye konuştu.

“OLCAN ADIN’A GÖBEK ADAM DİYORLAR”

Hamzaoğlu, ’Arda Turan Galatasaray’da oynarken 6 kilo fazlam vardı’ demişti. Süper Lig’de futbolcuların futbolcu gibi görünmediğini düşünüyorum. Bizim ligimizde bu yönde kalite düşük mü? Galatasaray’da Olcan Adın var. Göbek adam diyorlar. Bunun sorunu nasıl çözülür? sorusuna da, “Olcan’ın yapısı öyle. Kilo sorunu olduğunu düşünmüyorum. Süper Lig takımlarının antrenman programı Avrupa’ya yakındır. Seçimler konusunda yanlış yapıyor olabiliriz. Biz farklı bir tipte futbolcu arıyoruz, onlar bizden farklı bir oyuncu arıyor” şeklinde cevap verdi.

“SIFIR HATALI MAÇLAR OLMAYACAKTIR”

Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşanan hakem olaylarını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, “Hakem hataları futbol başladığından beri var. Bu oyunun güzel taraflarından biri de hataların olması. Hakem hataları da futbolun olmazsa olmazları. FIFA’da bunun üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Sıfır hatalı maçlar olmayacaktır. Çok fazla eleştirmektense güvenip işi onlara teslim etmek en doğrusu olacaktır. Ben de burada Necid’in gördüğü kırmızı kart pozisyonunda dirseğinin rakibin kafasına geldiğini görmedim. Bunlar gözden kaçabilir. Biz bunlara olumlu yaklaşamazsak kaos ortamında çırpınır dururuz. Hakem hata yapabilir. Formsuz olanlar dinlendirilir. Ben teknik direktör olarak buraya getirdiler. Bana her gün başkanımız ‘onu niye oynattın’ diye sorsa ben çalışabilir miyim” diye konuştu.

Söyleşinin ardından öğrenciler, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile adeta fotoğraf çektirme yarışına girdi.

Kaynak: İHA