Köyceğiz'li Genç Güreşçilerden 14 Altın Madalya

Köyceğiz’ de 12-15 yaş arası gençlerden oluşturulan Köyceğizgücü Spor güreş takımı Muğla’da katıldığı iki turnuvadan 14 altın madalya ile döndü.

Köyceğiz’ de güreş antrenörü Hamza Güçlü’ nün çalıştırdığı Köyceğizgücü güreş takımı Muğla’da yapılan Okullar arası Türkiye Güreş şampiyonası ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası Muğla Elemeleri turnuvalarına katıldılar. Turnuvalarda başarı gösteren güreşçiler Süleyman Sert, Sencer Uçar, Ahmet Osman Keser, Turgut Kaan Demir, Süleyman Cemal Coşgun, Berkay Topçu, Halil Çakmak, Necati Acar altın madalya aldılar. Güreşçiler Okullar arası Türkiye şampiyonası Muğla elemelerinden 6 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya alırken, bir diğer turnuva olan Yıldızlar Türkiye şampiyonası Muğla elemelerinden 8 altın,1 gümüş, 3 bronz madalya ile döndüler.

Köyceğizgücü güreş takımı antrenörü Hamza Güçlü, “Köyceğizgücü olarak, okullarımızın büyük desteği ile öğrencilerimiz takım halinde antrenmanlara katılıyor. Özverili çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çalışmalarımızın semeresini her iki turnuvada da gördük. Öğrencilerimiz ilçemize toplam 14 altın madalya kazandırdı. Hedefimiz Türkiye Şampiyonasından da madalyalarla dönmektir. Bizim bu çalışmalarımıza maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlayan Belediye Başkanımız Kamil Ceylan’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Köyceğizgücü güreşçileri beraberinde Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve yöneticilerle Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale’yi ziyaret ettiler. Kaymakam Demirkale, “Köyceğiz güreş takımının göstermiş olduğu başarıları takip etmekteyim. Güreşçilerimiz Ata sporumuz olan güreşi ilçemiz de yaşatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizde güreşçilere destek olmaya çalışıyoruz. Genç güreşçilerimize her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Kamil Ceylan ve güreş derneği yönetim kuruluna teşekkür ederim’’ dedi.

Köyceğizgücü spor güreş takımı önümüzdeki günlerde bölge şampiyonalarına katılacak. Başarı sağlamaları halinde ise Türkiye şampiyonluğuna katılacaklar.

Kaynak: İHA