'Küfürlü Tezahürata Son Haydi Kadınlar Maça' Projesi Hayata Geçiyor

Adana Beşiktaşlı İş adamları Derneği ve Sinaps Akademi, ‘Küfürlü Tezahürata Son, Haydi Kadınlar Maça’ isimli projeyi hayata geçirmek için Beşiktaş Yönetimine başvuru yaptı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Hadi Özköse ve Beşiktaş JK Dernekler Masası Genel Sekreteri Selçuk Kaynarkan isimlerine gönderilen proje başvurusunun üst yazısında, maçlarda küfürlü tezahüratı sonlandırarak kadınların maçları stadyumlarda izlemeleri konusunda teşvik etmeye yönelik bir kampanya başlatılmasının amaçlandığı bildirildi.

ABİSAD ve Sinaps imzalı yazıda, şu görüşlere yer verildi:

“Spor aktiviteleri, insanların ruh ve beden sağlığına olumlu katkı koymalıdır. En popüler spor dallarından biri olan futbolun içinde şiddet, küfür, entrika maalesef son yıllarda Türkiye’de sık görülür olmuştur. Bu tür olumsuzluklardan spor kulüpleri olabildiğince uzak durmalıdır. Hele de Beşiktaş gibi bey efendiliğin, centilmenliğin, kolej takımı kimliğinin en üst düzeyde temsil edildiği camiamızda böyle spor dışı davranış ve yapılanmaların esamesi bile okunmamalıdır. Sporcu, sporsever ve taraftarlar olarak, kime yönelik olursa olsun, hangi spor aktivitesinde olursa olsun, küfür bizleri rahatsız ediyor. Küfür bize kesinlikle yakışmıyor. Bu tür yaklaşımlar, Şeref Bey’lerden, Baba Hakkı’lardan, Süleyman Seba’lardan bize miras kalan Beşiktaşlılık duruşuna ve mentalitesine son derece uzaktır. Küfür camiamızdan uzak kalmalı, küfüre mutlaka bir son verilmeli. Statlarda, salonlarda, hatta evimizde televizyon başında bile küfürlere ve kışkırtmalara bir son verelim.

Beşiktaşlı, sahada maç yönetmeye gelen hakeme, hakemin ailesine küfür etmez. Bu; haksızlığa uğradığında sessiz kalacağı anlamına gelmez ama bunun yolu kesinlikle küfür olamaz. Beşiktaşlı ayıplayabilir, ıslıklayabilir, protesto edebilir ama bir insana küfür etmez. Beşiktaşlı, rakip takım oyuncusuna da küfür etmez. Beşiktaşlı, kendi takımının oyuncusuna, yönetimine, başkanına da küfür etmez. Küfür bizim anlayışımızla kesinlikle örtüşmez. Bu konuyla ilgili geçmişte yapılan hataları bir kenarı bırakalım ve beyaz bir sayfa açalım. Bundan sonra küfre, kışkırtmalara izin vermeyelim. Bunlara karşı birlikte mücadele edelim.

Yeni açılacak stadımızda centilmen duruşumuzla, küfürsüz, bize yakışan bir tarzla Beşiktaş’a yakışanı yapalım. Şarkılarımızdan, bestelerimizden, tezahüratlarımızdan küfrün çıkaralım. Hatta küfre, şiddete karşı yeni besteler yapalım.Tüm bunların gerçekleştirilebilmesi için taraftar gruplarımızla görüşüp, onları ikna edelim. Onlarla bu konuda gerçekleştireceğimiz paylaşımın iyi sonuç vereceğine inanıyoruz. Küfrün sonlandırılması, Beşiktaş camiasında bu tür olumsuzlukların yer almaması için büyük bir kampanya başlatılmalı, medya, sosyal medya ve her türlü iletişim organı kullanılarak geniş kitlelere ulaşılmalıdır.”

Kaynak: İHA