Okul Sporları Türkiye Karate Şampiyonası

Şampiyona, 37 ilden 314 sporcunun katılımıyla Düzce'de başladı TOFS Başkan Vekili Aslan:'Burada dereceye giren sporcularımız Türkiye birinciliği elde etmiş olacaklar ve 1118 Temmuz'da Trabzon'da yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacak'.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu (TOFS) ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından düzenlenen Okul Sporları Türkiye Karate Şampiyonası Düzce'de başladı.

18 Temmuz Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya 37 ilden 314 sporcu katılıyor. Erkek, kızlarda kata ve kumute kategorilerinde yarışan sporcular, kendi kilolarındaki sporcularla kıyasıya mücadele ederek dereceye girmeye çalışıyor.

Şampiyona hakkında AA muhabirine bilgi veren TOFS Başkan Vekili Abdullah Aslan, organizasyonun Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Karate Federasyonu tarafından ortaklaşa yapıldığını belirterek, 'Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığımızın faaliyet programı içerisinde şampiyonaya şahitlik ediyoruz. Burada dereceye giren sporcularımız Türkiye birinciliği elde etmiş olacaklar ve Trabzon'da yapılacak Uluslararası Okul Sporları Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacaklar' dedi.

TOFS olarak öğrencileri ve antrenörleri bilinçlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:

'Sporcu öğrencilerimizin milli takım forması giyme isteklerini biliyoruz. Organizasyon öncesi öğrencilerimizin hedeflerine ulaşmaları için rehberlik yapmış olacağız. Bu amaçla burada bulunuyorum. Öğrencilerimizle birlikte olmaktan çok mutlu ve sevinçliyiz. Okul sporlarını geliştirerek çeşitli formatlarda yarışmalar düzenliyoruz. Bizim gördüğümüz okul sporlarında branş çeşitliliği çoğaldı. Bu, gençler için büyük bir imkan. Altyapıdan sporcu yetişmesi ve bu sporcuların keşfedilmesi açısından bu tür yarışmalar önemli. Spor branşı çeşitliliğinin yanında ana lig ve benzeri lig uygulamalarıyla, gençler birden çok ligde kendilerini ifade etme şansı bulabiliyorlar.'

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise şampiyonaya 37 ilden 314 sporcu katıldığını anlatarak, 'Düzce, Ankara ve İstanbul'un orta noktası olduğu için özellikle tercih ediliyor. Yeni spor salonumuzla beraber burada yaptığımız faaliyet sayımız inşallah artacak' ifadelerini kullandı.

Şampiyona, yarın düzenlenecek final müsabakalarıyla sona erecek.

Kaynak: AA