Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı Dünya Şampiyonası İçin Kampa Girdi

Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, Dünya Şampiyonası’na Antrenör İlhan Çıtak ve Milli Takım Antrenörü Mesut Zehir gözetiminde hazırlanıyor.

İran’ın Tahran şehrinde yapılacak olan Dünya Şampiyonası’na sıkı bir şeklide hazırlanan sessiz şampiyonlar, Niğde’de kampa girdi. Altındağlı güreşçiler, 15 günlük kamp sürecince Ay Yıldızlı bayrağı bir kez daha göklere çıkarmaya çalışacaklar.

Altındağlı güreşçiler, antrenmanlarını Dünya, Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Antrenör İlhan Çıtak ve Milli Takım Antrenörü Mesut Zehir gözetiminde gerçekleştiriyor. Daha önce Milli Takıma 4 sporcu gönderen Altındağ Belediyesi İşitme Engelliler Güreş Takımı, aynı başarıyı bu turnuvada da tekrar etmek istiyor.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sadece futbolda değil, boksta, güreşte, tekvandoda ve folklorda da iyi işler yaptıklarını vurguladı. Düzenlenecek olan spor turnuvalarında zirvenin en güçlü adayı olduklarını ifade eden Başkan Tiryaki: “Bu çocuklar, daha önce Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi başarıyla temsil etti, başardılar. Bir kez daha başarabilirler. Yeni zaferler bekliyoruz” dedi.

Tiryaki, Altındağ Belediyesi olarak spora verdikleri desteğin devam edeceğini bu sayede çocukların kötü alışkanlıklara yönelmeyeceğini söyleyerek gelişmiş ülkelerde çocukların küçük yaşlardan itibaren sporla uğraştığına dikkat çekti.

Tiryaki, Altındağ’daki sportif faaliyetlerin giderek arttığının da altını çizdi.

Kaynak: İHA