Tokat'ta Avrupa Voleybol Şampiyonası

Tokat’ta yapılacak olan "2016 CEV 20 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonası" erkekler 2.tur müsabakaları öncesinde milli takım heyeti ziyaretlerde bulundu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Avrupa Şampiyonası erkekler 2. tur müsabakaları 4 ülkenin katılımı ile Tokat’ta başlıyor. 01-03 Nisan 2016 tarihleri arasında Ali Yücel spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan şampiyonada C grubunda Türkiye, Letonya Çek Cumhuriyeti ve Hollanda ile karşılaşacak. Şampiyona için Tokat’ta kampa giren Türk milli takım heyeti müsabakalar öncesinde Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nu makamında ziyaret etti. Tokat’ın voleybolda önemli bir seyirci kapasitesine sahip olduğunu belirten Başkan Eroğlu, Tokat Belediye Plevnespor’un birinci ligde mücadele ettiğini hatırlatarak, “Biz de belediye olarak yaklaşık 15 senedir takımımıza sahip çıkıyoruz. Ben belediye başkanı seçildiğimde takımımız ikinci ligde mücadele ederken, yaptığı çalışmalar sonrası tekrar takımımızı birinci ligde çıkardık. Ligin ilk yarısında güzel mücadele sergiledik, ancak ikinci yarıda işler olumlu gitmedi. Ancak kümeye düşmeyeceğiz. Tabii ki Tokat’tan milli takıma çok sayıda sporcu yetiştirdik. Tokat halkının voleybola olan sevgisi oldukça fazla. Bizler burada en az üç bin seyircinin önünde mücadele ediyoruz. İnanıyorum ki halkımız bu karşılaşmalara da katılım sağlayarak iyi bir atmosfer oluşturacak” dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Göksü ise şampiyonanın voleybol seyircisi ile dikkat çeken Anadolu kenti Tokat’ta yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin geçirdiği zor günlere dikkat çeken Göksu, “İstemediğimiz şeylerin yaşandığı bir dönemde bu arkadaşlarımızın göğüslerinde ay yıldızlı bayrağı taşıyarak, güzel mücadele ederek bu ülkenin normale dönmesine katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Arkadaşlara da sesleniyorum, ne olur bu kötü günlerden bizi iyi günlere götürün" diye konuştu.

Ziyarette takım kaptanı Muzaffer Yönet, Başkan Eroğlu’na milli takımın sporcularının imzaladığı formayı hediye etti.

2016 CEV 20 Yaş Altı Avrupa Voleybol Şampiyonası erkekler 2. tur müsabakaları Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya ve Türkiye olmak üzere yaklaşık 80 sporcu ve antrenörlerinin katılımı ile yapılacak.

Kaynak: İHA