Karaman'da Kurulan Engelliler Voleybol Takımı İlk Antrenmanını Yaptı

Karaman’da bedensel engelli sporculardan oluşan oturarak voleybol takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi’ne hazırlanıyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bu yıl kurulan Gençlik ve Spor Kulübü Oturarak Voleybol Takımı 15 kişiden oluşan özel sporcularla antrenör Aziz Hopyar eşliğine çalışmalarına başladı.

Çalışmaların ilk gününde sporcuları yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Şube Müdürü Mustafa Karadeniz antrenmanları baştan sona izleyerek sporculara destek oldu. Kazım Karabekir Spor Salonu’nda hazırlanan 10x6 metrelik özel alanda, 1 metre 15 santimetre yüksekliğindeki filede voleybol oynayan sporcular, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi’nin ilk müsabakası için çalışıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Oturarak Voleybol Takımı Antrenörü Aziz Hopyar yönetiminde antrenmanlarını sürdüren sporcular, haftada iki gün 20.00 ile 21:30 saatleri arası il müdürlüğünün sağladığı imkanlarla geldikleri spor salonunda 1,5 saat boyunca ter döküyor.

"OTURARAK VOLEYBOL BEDENSEL ENGELLİ SPORCULARIMIZ YENİ GÖZDESİ OLDU"

Antrenör Hopyar, Oturarak Voleybolun Türkiye’de yeni bir branş olduğunu ve takım olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek lig maçlarına hazırlandıklarını söyledi.



Takımda yetenekli sporcuların olduğunu belirten Hopyar,” Oturarak voleybol ligi ilk kez bu yıl düzenlenecek. Bizlerde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Karaman’da yaşayan bedensel engelli vatandaşlarımızı spora yönlendirerek topluma kazandırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız ilk antrenmanda görsel olarak ve uygulamalı olarak branşımızı tanıtmaya çalıştık. Sporcularımızın heyecanı bizlere bu yolda ilerlememize destek verdi. Bizler için önemli olan engelli sporcularımız bu sporu yapmak için gönül vermiş olmaları. İnşallah yapacağımız çalışmalar sonucunda ligin en iyi takımlarından biri olacağız” şeklinde konuştu.

“SPORCULARIMIZIN AZMİ VE HEYECANI BİZLERİ DUYGULANDIRDI”

Oturarak voleybol takımının ilk antrenmanı katılarak onları ilk gününde yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından bu yıl kurulan Türkiye Oturarak Voleybol Ligi’ne 15 kişilik bir ekiple hazırlanıyoruz. Bu sayı ileri ki günlerde biraz daha artabilir. İlk antrenmanımızı dün akşam saatlerinde gerçekleştirdik. Antrenmana başlamadan önce ekibimizi toplayıp kısa bir konuşma yaptık. Konuşma sırasında tüm sporcularımızın heyecanı adeta gözlerinden okunuyordu. Konuşmanın ardından antrenmana başlayan sporcularımız azmi ve heyecanı bizleri mutlu etti. Antrenman bitiminde sporcularımız emek sarf edip, çok çalışarak ligin en iyi takımı olacaklarının sözünü verdiler” dedi.

Kaynak: İHA