Futsal Açıklaması Okullar Arası Yarı Final Müsabakaları

Çankırı'da düzenlenen müsabakalara kızlarda 8, erkeklerde ise 7 ilin temsilcileri katılıyor.

Okullar arası yıldız kız ve erkekler futsal yarı final müsabakaları Çankırı'da başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2015-2016 eğitim öğretim yılı faaliyet programında yer alan yarı final müsabakalarına kızlarda Nevşehir, Bursa, Sakarya, Giresun, Samsun, İstanbul, Zonguldak ve Karabük, erkeklerde ise Kocaeli, Trabzon, Bolu, Ankara, İstanbul, Bursa ve Amasya temsilcileri katılıyor.

Müsabakalar, 3 Nisan Pazar günü sona erecek. Kız ve erkeklerde ilk ikiye giren ekipler, Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Müsabakalar kapsamında ilk maç, Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda Nevşehir ekibi Hacı Ahmet Tokgöz Ortaokulu ile Giresun ekibi Merkez Ortaokulu kız takımları arasında oynandı.

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Çankırı İl Temsilcisi Özgür Altınbilezik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın çok güzel bir atmosferde başladığını söyledi.

Çankırı'nın tüm organizasyonlara elinden geldiği kadar destek verdiğini dile getiren Altınbilezik, 'Şehir tüm organizasyonlara sahip çıkarak gerekli desteği veriyor. Sporcularımızı rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu ilgi ve alakadan onlar da çok memnun.' ifadelerini kullandı.

Kız ve erkeklerde ikişer takımın Türkiye Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacağını belirten Altınbilezik, 'Türkiye şampiyonunun buradan giden takımlar arasından çıkmasını temenni ediyoruz. Takımlarımıza başarılar diliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA