Erman Toroğlu Ahmet Çakar Davasında İfade Verdi

Futbol yorumcusu eski hakem Ahmet Çakar’ın, Şansal Büyüka’ya hakaret etmekten yargılandığı davada, yorumcu Erman Toroğlu tanık olarak ifade verdi. Toroğlu, yorumculuk yaptıkları programın yönetmeninin kendilerine “Pierocu soruyor topu sokayım mı çıkarayım mı?” diye sorduğunu iddia etti.

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanık Ahmet Çakar ve taraf avukatları hazır bulundu. Bir önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu da ifade vermek üzere duruşmaya katıldı.

Çakar’ın Büyüka’ya hakaret ettiği iddia edilen programı o saatlerde kendisinin programı da olduğu için izlemediğini kaydeden Toroğlu, “Ben bu konuşmalarda piero denilen alete karşı güvensiz olduğumu kamuoyunda paylaştım. Bunun örneklerini de yaşadık. Bundan yaklaşık 6 yıl önce müşteki Şansal Büyüka ile beraber yorumculuk yapıyorduk. Kendisi ile 13-14 yıl program yaptık. Büyüka bana, piero isimli alet geldiğini ve bu alet ile programda oyunun önemli karelerini gösterebileceğini söyledi” dedi.

O gün tartışmalı bir gol yaşandığını kaydeden Toroğlu, “Ben pozisyonun gol olduğunu söyledim. Piero ile seyrettik o da gol olarak gösterdi. Aynı gün bir başka spor programı yine piero aleti ile pozisyonu gösterdi ve gol olmadığını belirtti.

Yani bu alet aynı pozisyona iki farklı yorum getirmişti. Aradan 2-4 hafta geçtikten sonra ben İzmir’de bir maça gittim. Yine tartışmalı bir gol oldu. Oradaki izleyiciler bana takılarak ‘Bakalım sizin piero ne diyecek’ dediler. Seyrettiğim maç televizyonda ertesi akşam programda tartışılacaktı. Programın yönetmeni Uğur, Şansal Bey’in kulağına eğilerek bir şeyler söyledi.

Ben de ‘Ne diyorsunuz?’ dedim. O da bana ‘Pierocu soruyor topu sokayım mı çıkarayım mı?” dedi.

Ben de böyle bir şey olur mu diye tepki gösterdim. Elindeki ne görüyorsa onu göstersin, milleti kandırmayalım sahtekarlık yapmayalım dedim” şeklinde konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık avukatına beyanda bulunması için süre vererek duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Ahmet Çakar’ın televizyon programında “Dünyada hiç kimse piero açıklamadan önce buna ofsayt diyorsa bu işin içinde erkete vardır. Orada yakalandılar. Şansal Büyüka da operasyonun içindedir” dediği yer almıştı.

“ŞANSAL BÜYÜKA SİZLERİ BİLE KUCAĞINA ALMIŞ”

Program sunucusu ve diğer yorumcular tarafından isim vermemesi ve başka yorumculara laf söylememesi hususunda ikaz edilen Çakar’ın “Az bile söyledim. Sizleri bile kucağa almış Şansal Büyüka Türk futbolunu kucağa alsa ne olur” dediği ve program boyunca benzer şekilde Şansal Büyüka’ya yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiği anlatılmıştı.

52 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Ahmet Çakar’ın Twitter hesabından “Digiturk ve Lig TV gibi bir ciddi platformda üstelik Türk futboluna bu kadar büyük para verirken marka değerini bitiren Şansal Büyüka’dır. Şansal Büyüka beni diğer spor yazarlarıyla karıştırmasın, mahkemeye vermezse adam değildir. Delikanlı Şansal kabloların kesildiğinde neredeydin. M.D. ve Şansal ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız” şeklinde paylaşımlarda bulunduğu aktarılmıştı.

Savcılık “basın yayın yolu ile zincirleme hakaret” suçundan Çakar’ın 5 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmasını istemişti.

Kaynak: İHA