En Fazla Kazanan Emekli Sporcu Michael Jordan

Forbes dergisinin araştırmasına göre efsane basketbolcu Michael Jordan, 110 milyon dolar geliriyle geçen yılın en fazla kazanan emekli sporcusu oldu.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Chicago Bulls'un efsane oyuncusu Michael Jordan, geçen yılın en fazla kazanç sağlayan emekli sporcusu oldu.

Forbes dergisinin araştırmasına göre kariyerinde 6 NBA şampiyonluğu bulunan Jordan, sponsor anlaşmalarından elde ettiği 110 milyon dolarla geçen yılın en çok kazanan emekli sporcuları sıralamasında zirveye yerleşti.

Futbolculuk döneminde Manchester United, Real Madrid, Milan ve Paris Saint-Germain gibi takımlarda forma giyen İngiliz David Beckham, 65 milyon dolar geliriyle ikinci sırayı aldı.

Kariyerinde 7 büyük turnuva şampiyonluğu bulunan ABD'li eski golfçü Arnold Palmer, 40 milyon dolarlık kazancıyla sıralamada üçüncülüğü elde etti.

Brezilyalı futbolcu Pele, ABD'li basketbolcular Shaquille O'Neal ve Magic Johnson'ın dikkati çektiği listede, Çinli tenisçi Li Na ise tek emekli kadın sporcu olarak göze çarptı.

Listede bulunan 14 isim şu şekilde:

SporcuBranşGeçen yılki kazancı (dolar)
1Michael JordanBasketbol110 milyon
2David BeckhamFutbol65 milyon
3Arnold PalmerGolf40 milyon
4Junior BridgemanBasketbol32 milyon
5Jerry RichardsonAmerikan futbolu30 milyon
6Jack NicklausGolf26 milyon
7Shaquille O'NealBasketbol22 milyon
8Roger PenskeMotor sporları20 milyon
9Gary PlayerGolf19 milyon
10Magic JohnsonBasketbol18 milyon
11Michael StrahanAmerikan futbolu17 milyon
12Greg NormanGolf15 milyon
13PeleFutbol14 milyon
14Li NaTenis14 milyon


Kaynak: AA