Manavgatlı Özel Sporcular Türkiye 3.'Sü Oldu

2015 yılında Özel Sporcular Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda 4. olan Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Sporcular Kulübü Basketbol Takımı, bu yıl İzmir’de yapılan şampiyonada 3. oldu.

Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından İzmir’de düzenlenen Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda Balıkesir ve Batman temsilcilerini yenerek çeyrek finale yükselen Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Sporcular Kulübü çeyrek final mücadelesinde Ankara Zihinsel Yetersiz Çocuklar Gençlik ve Spor Kulübü’nü 26-11 yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde İstanbul Silivri’ye 34-13 yenilerek final oynama şansını kaybeden Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Sporcular Kulübü, Balıkesir Yunus Emre Basketbol Takımı ile oynadığı 3.’lük maçını 31-28 kazanarak Türkiye 3.’sü oldu.

Manavgat Dr. Hüseyin Vural Özel Sporcular Kulübü’nün antrenörlüğünü üstlenen Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Baturalp Eliçevik, sporcularının büyük bir başarıya imza attığını belirterek, "Türkiye Şampiyonası 49 takımın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bölgelerinde dereceye giren 18 takım İzmir’de Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. İzmir’de birbirinden güçlü rakiplerle mücadele ettik. Oynadığımız 5 maçın 4’ünü kazandık ve tek yenilgi ile Türkiye 3.’sü olduk. Başta kulüp başkanımız ve Özel Sporcular Antalya temsilcisi Şerafettin Çetin hocam olmak üzere tüm sporcu kardeşlerimi ve ailelerini kutluyorum. Geçen yılki dördüncülüğün ardından bu yıl gelen üçüncülük, gelecek yıl için çıtayı yükseltti. Bunun bilinciyle 2017 yılındaki şampiyonanın hazırlıklarını başlayacağız. Manavgat’a hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA