Güreşte 44 Yıl Sonra Bir İlk

Mahmut Atalay'dan 44 yıl sonra, olimpiyat şampiyonu güreşçilerden Ramazan Şahin, Serbest Güreş Milli Takımı'nda antrenörlük görevine başladı Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın:'Serbest stilde 44 yıl aradan sonra ilk kez olimpiyat şampiyonu bir güreşçi antrenör oldu' 'İlerleyen süreçte kendisini geliştirerek, kendisi gibi sporcular yetiştirmesini bekliyoruz' Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü Ramazan Şahin:' Güreş hayatımda edindiğim tecrübeleri arkadaşlara aktarmak istiyorum'.

İLYAS ÇAKMAK - ÖMER HAKAN KİBAR - Serbest Güreş Milli Takımı'nda 44 yıl aradan sonra olimpiyat şampiyonu güreşçi Ramazan Şahin, antrenörlüğe getirildi.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda 66 kiloda altın madalya kazanan Avrupa ve dünya şampiyonu Ramazan Şahin, federasyonun kendisine yaptığı teklifi geri çevirmeyerek, Elmadağ'da kampta bulunan milli takımda antrenörlük görevine başladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Şahin'in kariyerli bir sporcu olduğunu belirterek, 44 yıl sonra olimpiyat şampiyonu bir sporcunun milli takımda antrenörlük görevi aldığını ifade etti.

Ramazan'ın kendi sıkletindeki çocuklarla antrenman yapmasının dahi bir kazanç olduğuna dikkati çeken Aydın, 'Ramazan Şahin olimpiyat şampiyonu bir sporcu. Son derece teknik bir güreşçi. Antrenörlük tecrübesi olmadan büyüklerde antrenörlük yapmak önemli. İlk göreve başladığında kendisiyle antrenman güreşi yapan çocuklara 'ayağına dal' demiştim ama 'ayağını bulamıyorum' cevabını almıştım. Bu tecrübelerinden istifa edelim istedik.' diye konuştu.

Antrenörlükte kendisini geliştirmesini ve yetiştirmesini beklediklerini anlatan Aydın, şöyle devam etti:

'En kısa zamanda katkılarını bekliyoruz. 1972 yılında Mahmut Atalay, 1968 yılındaki olimpiyat şampiyonluğu sonrasında milli takımda görev aldı. Serbest stilde 44 yıl aradan sonra ilk kez olimpiyat şampiyonu bir güreşçi antrenör oldu. Tüm olimpiyat şampiyonlarının milli takımlarda görev almasını istiyoruz. Nazmi Avluca ve Mehmet Özal gibi isimler de var. Her şampiyon iyi bir antrenör olacak diye bir kaide yok. Güreş müsabakalarında köşelerde kaç tane olimpiyat şampiyonu güreşçi görüyorsunuz? Federasyon olarak biz teklif ettik, o da kabul etti. İlerleyen süreçte kendisini geliştirerek, kendisi gibi sporcular yetiştirmesini bekliyoruz.'

- 'Antrenörlük yapmaktan mutluluk duyuyorum'

Dağıstan asıllı eski milli güreşçi Ramazan Şahin ise Türk Milli Takımı'nda antrenörlük yapmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'ndeki milli takım kampında sporculara antrenman yaptıran Şahin, güreşte olimpiyat şampiyonluğu dahil birçok başarı elde ettiğini, kazandığı bu başarıları antrenörlük hayatında da devam ettirmek istediğini dile getirdi.

Türkiye'ye 2006'da 23 yaşındayken geldiğini ve milli takım formasını giydiğini anlatan Şahin, '2008 yılında Pekin’de yapılan olimpiyatlarda şampiyon oldum.' dedi.

Antrenörlüğün dışarıdan bakıldığında kolay gibi göründüğünü fakat işin içine girildiğinde o kadar kolay olmadığını anladığını belirten Şahin, şunları kaydetti:

'Bu sene milli takımda antrenör olarak göreve başladım. Şimdi takım kuruyoruz. Önümüzde 2-3 tane çok önemli müsabaka var. Olimpiyatlara vize alabilmek için bu müsabakalarda başarılı olmak zorundayız. Güreş hayatımda edindiğim tecrübeleri burada arkadaşlara aktarmak istiyorum. Türk sporcular çok kuvvetliler. Sporcular teknik konularda desteklenirse çok daha iyi olur. Eksik gördüğüm teknik konularda sporculara bilgilerimi aktarıyorum.'

Kaynak: AA