Engelini Yüzerek Aştı

Bedensel engelli milli yüzücü Özlem Kaya:'Yüzme sporuyla birlikte hayatımı yeniden kazandım. Artık mutlu bir insanım' 'En büyük hedefim Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye yüzme branşında ilk madalyayı kazandırmak'

İBRAHİM ETHEM ÜNAL - Bedensel engelli milli yüzücü Özlem Kaya, yüzme sporuyla birlikte yeni bir hayata başladığını söyledi.

Ankara Eryaman'da bulunan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde milli takım kampında çalışmalarını sürdüren Özlem Kaya, yüzme sporuyla birlikte değişen yaşamını ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

Spora başlamadan önce hiçbir şey yapamadığını ifade eden Özlem Kaya, 'Eve kapanıp dışarı çıkmıyordum. Kendimle barışık biri değildim, engelimden dolayı utanıyordum. Yüzme sporuyla birlikte hayatımı yeniden kazandım. Artık mutlu bir insanım.' dedi.

Yüzmeye başlamasında ailesinin yanı sıra antrenörü Osman Çullu'nun da önemli katkıları olduğuna değinen milli sporcu, 'Antrenörüm yüzmeyi bana sevdirdi. Yüzmeye başlamadan önce ilk olarak havuza gittim. Burada benim gibi engelli insanların spor yaptığını ve ne kadar mutlu olduğu gördüm. Hırslanıp 'neden ben de onlar gibi olamayayım' dedim. Azimli bir şekilde çalışarak paralimpik sporcu oldum. Başlarda havuza girmeye korkuyordum şimdi ise havuzdan çıkmaz oldum. Çalışarak milli sporcu olup uluslararası yarışlarda ülkemi temsil ediyorum.' diye konuştu.

- Hedef, Paralimpik Oyunları'nda ilki başarmak

Türkiye'yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek milli yüzücü, Avrupa Şampiyonası ve Paralimpik Oyunları'nın hazırlıklarını yüksek tempoda sürdüğünü belirtti.

İlk hedefinin 29 Nisan-7 Mayıs tarihlerinde Portekiz'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda madalya almak olduğunu dile getiren Özlem Kaya, 'Avrupa Şampiyonası'nda ilk 3'e girip madalya almak istiyorum. En büyük hedefim, Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye yüzme branşında ilk madalyayı kazandırmak ve ilki başarmak.' ifadelerini kullandı.

Milli sporcu, engellilere spor yapmalarını tavsiye ederek, 'Spor sayesinde hayatımı yeniden kazandım. Spor benim işim, en önemli aktivitem oldu. Engelli arkadaşlar spora yönelsinler, ileride başarılı olacaklarından eminim. Evlerinin odalarına kapanmaktan vazgeçsinler, sporla birlikte yeni bir hayata merhaba desinler.' tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA