Badminton Yıldızlar Grup Müsabakaları Sona Erdi

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce Malatya'da düzenlenen Okul Sporları Badminton Yıldızlar Grup müsabakaları sona erdi.

Yakınca Spor Salonu'nda yapılan müsabakalara Kahramanmaraş, Gaziantep, Yozgat, Elazığ, Tuceli, Hatay, Adıyaman, Adana, Muş, Aksaray ve Sivas'tan gelen 11 erkek, 8 bayan okul takımı katıldı.

Üç gün süren müsabakalar sonunda erkeklerde Hatay Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu birinci, Kahramanmaraş Kürtül Ortaokulu ikinci oldu. Bayanlarda da Hatay Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu birinci, Kahramanmaraş Gazi Ortaokulu ikinciliği elde etti.

Dereceye giren takımlar, 7-10 Mayıs tarihlerinde Aksaray'da yapılacak Türkiye finaline katılacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Dr. MuratKılınç, kentte yapılan badminton grup müsabakalarının güzel bir atmosferde ve dostluk içerisinde geçtiğini belirterek, 'Bu müsabada galip gelen badminton camiasıdır. İnşallah başka müsabakalarda bir araya gelmek umudu ile emeği geçen sporcu antrenör ve idarecilere teşekkür ederim.' dedi

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeşilyurt İlçe Müdürü Mehmet Özgül, burada dereceye giren takımların Türkiye şampiyonasında da aynı başarıyı göstereceklerini umduklarını ifade ederek, 'Hepinizin emeğine sağlık. Umuyorum burada yarışan sporcular geleceğin milli sporcuları olurlar. Müsabakanın, mücadelenin, sporun mağlubiyeti olmaz. Hepiniz burada kazandınız. Amaç burada o cesareti gösterip çıkabilmek. Hepiniz bu cesareti gösterdiniz. Tek temennimiz sizin gibi yıldız sporcuların büyükler seviyesinde ulusal marşımızı, bayrağımızı dalgalandırıp bizi gururlandırmanız.' diye konuştu.

Müsabakalar sonunda yapılan törende dereceye giren sporculara madalya ve başarı belgeleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şube Müdürü Dr. Murat Kılınç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yeşilyurt İlçe Müdürü Mehmet Özgül, Badminton Malatya İl Temsilcisi Nazım Denizhan tarafından verildi.

Kaynak: AA