Salih, Aykut Ve Cavanda'nın Cezaları Onandı

TFF Tahkim Kurulu, Trabzonsporlu 3 futbolcuya PFDK tarafından uygulanan cezaların, alt sınırdan uzaklaşılarak verilmesi gerektiğini ancak karar tek taraflı olarak aleyhte bozulamadığı için onandığını duyurdu.



İSTANBUL (AA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Trabzonsporlu oyuncular Salih Dursun, Aykut Demir ve Luis Pedro Cavanda'ya verilen cezaları onadı.

TFF'den yapılan açıklamada, Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray maçı sonrası PFDK tarafından Trabzonsporlu oyunculardan Salih Dursun'a, müsabaka hakemine yönelik kişilik haklarına saldırı, Aykut Demir'e ise ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik tehdit sebepleriyle verilen üçer maç men ve on üçer bin lira para cezaları ile Cavanda'ya müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle verilen 2 maç men ve 26 bin lira para cezasının, oy birliğiyle onandığı belirtildi.

Kararda, her üç oyuncu için de eyleminin ağırlığı, işleniş şekli ve niteliği dikkate alındığında, alt sınırdan uzaklaşılarak cezanın tayin edilmesi gerektiğinin anlaşılmasına karşın, itiraz olmaması ve karar tek taraflı olarak aleyhte bozulamadığı için PFDK tarafından verilen cezaların onandığı vurgulandı.

Açıklamada, futbolculara verilen cezaların ertelenmesi taleplerinin ise reddedildiği aktarıldı.

Öte yandan, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle Beşiktaş Kulübü'ne PFDK tarafından uygulanan 100 bin lira para cezasının da oy birliğiyle onandığı bildirildi.

Kaynak: AA