Adanalı Tenisçiler Milli Takımda

ATDSK sporcuları Mumcu ile Yıldız, Türkiye Tenis Federasyonu Young Senyör Milli Takımına girdi.

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) sporcuları Fethiye Mumcu ile Nasrettin Yıldız'ın Young Senyör Milli Takımı’na seçildiği bildirildi.

ATDSK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Tenis Federasyonu’nun Young Senyör Milli Takım Belirleme Müsabakaları Adana Simeranya Tenis Kulübü kortlarında yapıldı. 4 gün süren müsabakalar sonunda ATDSK sporcularından Mumcu 35+ bayanlarda, Yıldız da 35+ erkeklerde Adana’dan Young Senyör Milli Takımı’na giren sporcular oldu.

Mumcu ve Yıldız, 1-6 Mayıs’ta Hırvatistan’ın Umag kentinde yapılacak Young Senyör Dünya Takım Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil edecek takımda yer alacaklar.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, Adana’dan tenis milli takımına giren Mumcu ve Yıldız’ın başarısının Adana’nın da başarısı ve gururu olduğunu belirtti.

Kulüpte alt yapıdan başlayarak her yaştaki sporculara destek vereceklerini, yeni dönemde başta tenis branşı olmak üzere farklı branşlarda yatırımlarının ve başarılarının artacağını ifade eden Keskin, şunları kaydetti:

'11-14 Mart’ta da İstanbul’da Senyör Milli Takım Belirleme Müsabakaları yapılacak. Bu müsabakalarda yine kulübümüz sporcularından İncihan Yergüner, Yunus Hakan Binöz ve Şerif Selçuk Şerifoğlu Senyör Milli Takımına girmek için raket sallayacaklar. Bu sporcularımıza da milli takım yolunda başarı diliyoruz.'

Dünya şampiyonasına hazırlanan tenisçiler Mumcu ve Yıldız da Hırvatistan’da yapılacak şampiyonada Türkiye’yi ve Adana’yı en iyi şekilde temsil etmek için mücadele etmek için çalıştıklarını belirttiler.

Kaynak: AA