Gençlik Ve Spor Bakanlığı Ünilig İçin Bugüne Kadar 38 Milyon 868 Bin TL Kaynak Aktardı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Türkiye’nin en yüksek katılımlı ve yaygın spor organizasyonu ÜNİLİG (Üniversitelerarası Spor Ligi) bu sezon da büyük ilgi görüyor. Bakanlık, 4. sezonu oynanan ÜNİLİG için bugüne kadar 38 milyon 868 bin TL kaynak aktardı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ÜNİLİG ile spor kültürünün yaygınlaşmasını ve daha önce spor yapmış öğrencilerin spordan kopmamalarını amaçladıklarını belirterek, "Bunun yanı sıra üniversiteli gençlerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlıyoruz" dedi.

Avrupa’nın en hızlı büyüyen üniversite ligleri arasında yer alan ve Türkiye’nin en yüksek katılımlı ve yaygın spor organizasyonlarından olan ÜNİLİG’de heyecan ülkenin dört bir yanında 11 branşta oynanan karşılaşmalarla devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 sezondur düzenlenen ÜNİLİG için bugüne kadar 38 milyon 868 bin TL kaynak aktarıldı. Katılımcıların sadece sportif değil, sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlaması amaçlanan ÜNİLİG, deplasmanlı lig formatına göre düzenleniyor. ÜNİLİG’de 18-28 yaş aralığında olan, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç, üniversite öğrencileri bulundukları yerin İl Müdürlüğü’nden veya ilgili federasyonlardan alacakları lisansları ile müsabakalarda yer alabiliyor. İlgili spor federasyonlarının kendi turnuva takvimini ÜNİLİG Uygulama Talimatına uygun olacak şekilde belirlediği ÜNİLİG, ilk olarak 2012-2013 sezonunda uygulandı.

4. SEZON HEYECANI 11 BRANŞTA YAPILAN MÜSABAKALARLA DEVAM EDİYOR

2012-2013 sezonunda 55 il, 75 üniversite, 177 takım ve 2 bin 10’u erkek, 547’si kadın olmak üzere toplam 2 bin 557 sporcunun katılımıyla başlayan ÜNİLİG’de katılım her geçen yıl artıyor. 2015-2016 sezonu devam eden ÜNİLİG’e Türkiye’den 70 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 2 il olmak üzere 134 üniversite, 616 üniversite takımı katılıyor. 29 Ekim’de başlayan bu sezon ÜNİLİG’de 5 bin 500’ü erkek, 2 bin 500’ü bayan olmak üzere toplam 8 bin sporcu mücadele ediyor. Basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, korumalı futbol, salon futbolu, ragbi, buz hokeyi, tenis, su topu ve kış sporları olmak üzere 11 branşta yapılan takımlarda ayrıca 700 antrenör görev yapıyor.

“YETENEKLİ SPORCULARIN TESPİT EDİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ÜNİLİG’e çok önem verdiklerini belirterek, “Katılımcıların sadece sportif değil, sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sağlaması gözetilen bir organizasyon. Bakanlığımızın başlattığı bu proje ile Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi, spor kültürünün yaygınlaşmasını, daha önce spor yapmış öğrencilerin spordan kopmamalarını ve yetenekli sporcuların tespit edilmesini amaçlıyoruz” dedi.

Bakan Kılıç, dört sezondur devam eden ÜNİLİGE’e desteklerinin süreceğini ifade ederek, “Her geçen yıl artan bir katılımla oynanan ÜNİLİG için bakanlık olarak, şu ana kadar 38 milyon 868 bin TL kaynak aktardık. 2 bin 500 sporcunun katılımı ile başlayan organizasyonda bu sayı 8 bine kadar çıktı. Bir önceki yıla göre tüm branşlarda yüzde 42,46’lık artış oranına ulaşıldı. Hem üniversitelerimizin katılımı hem de seyircilerin desteği bizi memnun etti. ÜNİLİG’e emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA