Salon Futbolunda Türkiye'yi Temsil Edecekler

Okullararası turnuvada şampiyon olan Denizlili lise öğrencileri, Dünya Gençler Futsal Şampiyonası'na katılacak Antrenör Düzgün: 'Oyuncularımı önce başarıya inanmanın önemine sonra da şampiyon olacağımıza inandırdım' Oyuncu Mustafa İsmail Çelik: 'Ayyıldızlı formayı giyeceğimiz günü iple çekiyoruz'.

İBRAHİM SÜZER - Salon futbolunda okullararası turnuvada şampiyon olan Denizli'deki Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Takımı, Türkiye'yi Dünya Gençler Şampiyonası'nda temsil edecek.

Aksaray'da 7-11 Mart tarihlerinde düzenlenen Okullararası Gençler Futsal Türkiye Şampiyonası'nda namağlup olarak şampiyonluğa ulaşan Denizli Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erkek Takımı, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Yasin Düzgün yönetiminde eylül ayından bu yana her gün antrenman yapan takım, Türkiye Şampiyonası'nda çıktığı 23 karşılaşmada rakip kaleye 173 gol atarken kalesinde 24 gol görerek dikkat çekici bir istatistiğe imza attı.

Türkiye şampiyonu olan gençler, Dünya Okul Sporları Federasyonu'nun (ISF) Hırvatistan'da 3-10 Nisan'da düzenleyeceği Dünya Gençler Futsal Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkını elde etti.

Beden eğitimi öğretmeni ve takım antrenörü Mustafa Yasin Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıldır katıldıkları şampiyonada 2 kez final oynama başarısını yakaladıklarını ifade ederek, emeklerinin karşılığını bu yıl şampiyon olarak aldıklarını belirtti.

Sporcularıyla gurur duyduğunu dile getiren Düzgün, 'Ben, aslanlarıma hep güvendim. İnanmadığım hiçbir şeyi oyuncularıma söylemedim. Grup maçlarında, finallerde her maç öncesi şampiyon olacağımızı söyledim. İnanmak başarmanın yarısıdır. Oyuncularımı önce başarıya inanmanın önemine sonra da şampiyon olacağımıza inandırdım. Zoru başarmak nasip oldu güzel bir duygu.' dedi.

Düzgün, sevinçlerini bir kenara bırakarak dünya şampiyonasına odaklandıklarını ifade ederek, Türkiye'ye dünya şampiyonluğunu getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

- Ay yıldızlı forma heyecanı

Oyuncu Mustafa İsmail Çelik, Türkiye birincisi olmanın gurur verici olduğunu, milli forma giyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Mustafa İsmail, Türkiye şampiyonu olduktan sonra kendilerine yeni bir hedef belirlediklerini kaydederek, 'Ay-yıldızlı formayı giyeceğimiz günü iple çekiyoruz. Bu bizim için çok büyük bir onur ve şeref. Hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Biz yetenek ve karakter bakımından yüksek potansiyelli oyunculardan oluşan bir takımız. 23 maçta namağlup şampiyon olduğumuz gibi dünya şampiyonasında da yenilgi yüzü görmeyerek ülkemize şampiyonluk getireceğimize inanıyorum.' değerlendirmesinde bulundu.

Okul Müdürü Asım Gülhan ise okullarının ülkeyi dünyada temsil etmesinin gurur verici olduğunu belirterek öğrencilerini kutladığını ifade etti.

Gülhan, 'Bu, bize farklı bir sorumluluk da yükledi. Ülkemizi temsil etmek her okula nasip olmayacak bir güzellik. İnşallah dünya kupasını havaya kaldırarak ülkemize getirmek istiyoruz. Ülkemizin geçirdiği bu sıkıntılı günlerde bir nebze de olsa bu mutluluğu hep birlikte yaşamak ve paylaşmak istiyoruz' diye konuştu.

Kaynak: AA