Güreşçiler Rio Kotası İçin Kampa Girdi

Serbest Güreş Milli Takımı, Sırbistan'daki eleme müsabakaları için Ankara'da hazırlanıyor Teknik direktör Akgün: 'Olimpiyatlara katılma yolunda 4 sıkletimiz kaldı. Bu anlamda dörtte dört yapmak istiyoruz'

Serbest Güreş Milli Takımı, 2016 Rio Olimpiyatları'na kota verecek Sırbistan ve Moğolistan'daki eleme müsabakaları için Ankara'da kampa girdi.

Elmadağ ilçesinde Güreş Eğitim ve Kamp Merkezi'nde, teknik direktör İbrahim Akgün yönetimindeki kampta, Sırbistan ve Moğolistan'daki eleme müsabakalarına katılacak 8 sporcu bulunuyor.

Kamptaki sporculardan 57 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Soner Demirtaş ve 97 kiloda İbrahim Bölükbaşı Sırbistan, 57 kiloda Sezer Akgül, 65 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Ender Coşkun, 97 kiloda Fatih Çakıroğlu da Moğolistan'daki eleme maçlarında Rio için vize almaya çalışacak.

Teknik direktör İbrahim Akgün, AA muhabirine, Dünya Şampiyonası'nda 2 kota aldıklarını anımsattı. Akgün, 'Bu sene 3 olimpiyat eleme turnuvası var. Bunlardan bir tanesi 15-17 Nisan tarihlerinde Sırbistan'da, diğeri de 22-24 Nisan'da Moğolistan'da düzenlenecek. Bir sonraki müsabaka ise 6-8 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.' diye konuştu.

Olimpiyatlarda 6 sıklette mücadele etmek istediklerini anlatan Akgün, şunları söyledi:

'Olimpiyat katılma yolunda 4 sıkletimiz kaldı. Bu anlamda dörtte dört yapmak istiyoruz. Sırbistan için bugün kampa başladık. Moğolistan için ikinci kampımız Kırgızistan'da, 6-8 Nisan tarihlerinde yapılacak. Bu uyum kampı olacak. Sporcular oradan da Mogolistan'a geçecek. Kampta elemelere katılacak 8 sporcunun yanı sıra onları çalıştıracak 6 sporcu daha bulunuyor. İnşallah İstanbul'a kalmayız. 4 kotayı da alabiliriz. Hedefimiz o. Sporcularımız da olimpiyatlara katılmak istiyor. Çift idmanlarla eleme maçlarına hazırlanıyoruz. 13 Nisan Çarşamba günü kampı tamamlayarak, Sırbistan'a hareket edeceğiz.'

- Soner Demirtaş: 'Rio'ya emin adımlarla yürüyeceğiz'

Letonya'daki Avrupa Şampiyonası'nda 74 kiloda altın madalya kazanan Soner Demirtaş, kazandığı başarı nedeniyle motivasyonun en yüksek seviyede olduğunu belirtti.

Eleme müsabakalarını en iyi şekilde geçerek kalan 4 sıkleti de tamamlamak istediklerini anlatan Soner, 'Bunları da alırsak Rio'ya emin adımlarla yürüyeceğiz. 4 kota için iddialıyız. Sırbistan olmazsa Moğolistan, Moğolistan olmaz ise İstanbul'da kotamızı doldurmak istiyoruz.' diye konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nın gümüş madalyalı ismi 65 kiloda Mustafa Kaya ise Rio'da isminin yazılmasını istediğini söyledi.

Kampın Avrupa Şampiyonası'ndan hemen sonra başladığına dikkati çeken Mustafa, 'Dörtte dört yaparak olimpiyatlara katılmak istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. 4 sene de bir yapıldığı için hedefimiz olimpiyatlar. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA