A Milli Erkek Hentbol Takımı Antrenörü Öztürk Açıklaması

'2018 grup eleme maçına kalmak için bizim için önemli bir maç olacak'.

2018 Erkekler Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu'na katılmak için 6 Nisan Çarşamba günü Rize'de Belçika ile ilk baraj maçını oynayacak Hentbol Milli Takımı'nın antrenörü Adnan Öztürk, rakipleriyle yapacakları karşılaşmanın çok önemli olduğunu ve rövanş maçı için avantajlı skor elde etmeye çalışacaklarını söyledi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baraj maçında karşılaşacakları Belçika ile daha önce iki maç oynadıklarını belirterek, 'Dünya Şampiyonası grup eleme maçında ikisini de kazandık. O bizi yanıltmasın. Aynı ciddiyetle çalışmaya devam edeceğiz. Rehavete kapılmamak lazım. 2018 grup eleme maçına kalmak için bizim için önemli bir maç olacak.' dedi.

Öztürk, iyi bir atmosfer olacağını düşündükleri için Rize'ye geldiklerini belirterek, 'Rize taraftarını arkamıza alarak bu maçı kazanacağımızı düşünüyorum. Kazanmak sadece yeterli değil. Skor avantajını da yakalamamız gerekiyor. Bütün hazırlığımız ve çalışmamız maç gününe kadar devam edecek.' diye konuştu.

- 'Bizim hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak'

Öztürk, ilk hedeflerinin 2018 Avrupa grubuna kalmak olduğunu vurgulayarak, 'Takıma birçok genç arkadaş kazandırdık. Bunların takımla bütünleşmesi ve birlikte olabilmesi için bir süreye ihtiyaç var. 2018 grubunda çok büyük güçlü takımlar olacak. Bizim hedefimiz 2020 Avrupa Şampiyonası'na katılmak. Nerede olduğumuzu gerçekçi bir şekilde tahlil edip ona göre plan yapmamız gerekiyor ki başarılı olabilelim.' diye konuştu.

Türkiye'de günlük maç kazanmak ve maç kaybetmeyle düşünüldüğü için planlar yapılamadığını dile getiren Öztürk, şunları söyledi:

'Planımız 2020. 2020 için elimizde iyi bir jenerasyon var. Şu an 96, 97, 98 ve 99 grubundan takımımızda 7-8 oyuncu var. 2020'de Avrupa Şampiyonası'na katılabilen ve oraları zorlayabilen takım haline gelmek. Bunu da elimizdeki oyuncu yapısı ile başaracak gücümüz var. Sadece tek ihtiyacımız genç ve tecrübeli oyuncularımızı bir bütünlük sağlayıp çok kamp ve maç trafiği ile takımı bütünleştirmek. Bunu sağladığımızda bu takımın çok başarılı olacağına inanıyorum. Yeter ki iyi bu uzun vadeli planlamalar yapabilelim.'

Milli takım, Belçika ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Belçika ile 6 Nisan Çarşamba günü Rize’de karşılaşacak milliler, 9 Nisan Pazar günü ise Liege kentinde rövanş maçına çıkacak.

Kaynak: AA