Mamak Belediyesi Spor Kulübü Çok İddialı

Mamak’ı fiziki açıdan yenilerken ilçenin spor alanlarında da öncü olması için çalışmalarını sürdüren Mamak Belediyesi, sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Mamak Belediyesi, bünyesinde oluşturduğu spor kulübü ile başarıdan başarıya koşuyor. Çocukları ve gençleri kazanmanın en güzel yollarından birisinin spor olduğu düşüncesi ile çocuk ve gençlerin spor yapmalarının yanında onların çevrelerine ve ülkeye faydalı birer insan olarak yetişmelerine gayret sarf edilen Mamak’ta, hizmete açılan spor tesisleri çok sayıda vatandaşa hizmet veriyor. Farklı kategorilerde binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Mamak Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde yetişen sporcular Milli Takım’ın yanı sıra önemli kulüplerde ter döküyor. Uzakdoğu sporları, badminton, basketbol, yüzme ve halter gibi birçok branşta sporcusu bulunan kulüp, genç yetenekleri keşfediyor. Sadece popüler spor dalları değil tüm branşlarda da iddialı olan kulüp, sporun her alanında faaliyetlerini sürdürüyor.

SPORUN MERKEZİ MAMAK

Geleceğin spor adamlarını yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdüren Mamak Belediyesi farklı branşlarda yetiştirdiği sporcuların profesyonel takımlarda boy göstermesini hedefleyerek bünyesinde kurduğu voleybol takımı ile milli takıma genç yetenekler kazandırıyor. Faaliyet gösterilen tüm spor branşlarında Türk sporuna yeni yeteneklerin kazandırılması konusunda önemli çalışmaların gerçekleştirildiği spor kulübünde, alanlarında uzman eğitmen kadrosu ile branşa özgü çalışmalar gerçekleştiren sporcular, profesyonelliğe giden yolda büyük bir özgüven kazanıyor.

TÜRK SPORUNA YENİ YETENEKLER

Sporun her branşına hizmet edecek tesisleri bölge gençliğine ve tüm Ankaralılara kazandırdıklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Sporu medeniyetin ayrılmaz bir parçası kabul ederek, sağlıklı bir nesil için gençliğe büyük önem veriyoruz. Amatör spora yatırımlar yaparak, gençlerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmekte; ülkemizin geleceği için erdemli sporcular yetiştirmekte, sporla dolu bir yaşam felsefesini gençlerimize kazandırma amacı içerisindeyiz. Madalyalar gelecekteki başarıların da habercisidir. ’Başarının şehrin yöneticileri tarafından takdir edilmesinin sporcuyu motive eder’ anlayışıyla belediyemiz bünyesinde birçok branşın yer aldığı spor kulübümüz ile gençlerimize hizmet veriyoruz" dedi.

MAMAK’IN BAŞARI KARNESİ

Mamak Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren badminton, boks, taekwondo, halter, branşlarında ulusal ve uluslararası alanda başarıya koşan binlerce genci bünyesinde barındırıyor. Mamak Spor Kulübü’nün başarı karnesi şöyle:

TEKVANDO TAKIMI

Tecrübeli sportif birimleriyle farklı yaş gruplarına yaz, kış ayırmaksızın yıl içerisinde çok özel alternatifler sunan Mamak Belediyesi Spor Kulübü, tekvando branşıyla da adından söz ettiriyor. Mamak Belediyesi’nin hayata geçirdiği önemli bir avantaj sağlayan tesisler, düzenli ve disiplinli çalışma ile ülke çapında spora yeni yetenekler kazandırma hedefine tekvando ile devam ediyor. Alt yapıda da 50 kişilik sporcu kadrosu bulunan takım 10 milli sporcu yetiştirerek Mamak’ın gururu oldu.

HALTER

Katıldıkları her müsabakadan madalyalarla dönen Mamak Belediyesi Spor Kulübü Halter Takımı 14 aktif olmak üzere 43 lisanslı sporcusuyla ringlerde fırtına estiriyor. Takım katıldığı müsabakalardan bugüne kadar 38 altın,20 gümüş ve 16 bronz madalyanın yanı sıra 1 Türkiye Şampiyonluğu 1 Türkiye ikincilik kupası kazandı. Milli takıma iki sporcu veren takımın başarılı sporcuları da ferdi müsabakalarda Avrupa dereceleri de almayı başardı.

VOLEYBOL TAKIMI

Girdiği ulusal ve bölgesel turnuvalarda birçok başarıya imza atan Mamak Belediyesi Voleybol takımının yetenekleri turnuvalarda madalyaları silip süpürüyor. Bugüne kadar 650 sporcuyu bünyesinde barındıran takım, müsabakalar sonrasında bir birincilik, iki ikincilik ve iki üçüncülük elde etti.

YÜZME TAKIMI

Mamak Belediyesi adını yüzmede de duyurdu. 3. ligde ilk sınavını geçtiğimiz temmuz ayında Ankara Lig yarışlarında veren takım, 8 altın, 13 gümüş ve 6 bronz madalya olmak üzere toplamda 27 madalya kazanarak 2. lige çıkmaya hak kazandı. 10 Kasım Atatürk’ü anma yarışları sonrasında da baraj yarışlarına sporcu gönderen takım, yarışma sonrasında yine madalya ile evine dönmeyi başardı. Yüzme takımı son olarak geçtiğimiz Ocak ayında 30 okul ve yüzlerce sporcunun katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı Gençler Okul Yarışları’nda 4 üçüncülük ve 1 dördüncülük elde ederek kürsüde yerini aldı.

BOKS

Mamak Belediyesi Spor Kulübü Boks Takımı 40 sporcusuyla başarılı ve disiplinli çalışmasının neticesini alıyor. Altın yumruklar 102 altın, 96 gümüş ve 93 bronz madalyaya sahip.

Kaynak: İHA