Tsyd İzmir Şubesi Başkanı Açıklaması 'Mağdur Suçlu Gösterilemez'

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, Göztepe Başkanvekili Talat Papatya’nın açıklamalarına tepki gösterdi.

TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, mağdurun suçlu gösterilemeyeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Göztepe Kulübü’nün önceki gün düzenlenen etkinliğinde Yeni Asır Gazetesi muhabiri ve derneğimizin üyesi Burak Hakerler’in maruz kaldığı tehdit ve hakaretlerden duyduğumuz üzüntüyü TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu olarak dün Kuşadası’nda yapılan toplantının ardından yaptığımız açıklamayla ifade ettik.

’Sen gel bakayım buraya’ diye başlayan, ’yoksa paramparça olursun’ diye devam eden ve bir basın açıklamasında tarifi güç belden aşağı sözleri de içeren ifadeler hiçbir tevile yer bırakmayacak biçimde ortadayken, yaptığımız açıklamada nezaketimizi korumaya azami özen gösterdik.

Zannettik ki bu kem sözlerin sahibi sayın Önder Özen, ertesi gün hata yaptığını söyleyip özür dileyecek ve uzun yılların birimiyle oluşturduğu ’centilmen spor adamı’ imajının yerle bir olmasına izin vermemek için çaba içine girecek ve bu sevimsiz mesele tatlıya bağlanacak.

Ancak biz özür beklerken, Göztepe Kulübü Başkanvekili Sayın Talat Papatya’nın ’mağduru suçlu göstermeye yönelik’ açıklaması geldi.

Sayın Papatya, öncelikle gazetecilerin ’ağzından çıkan sözleri haber olacak değerde kişilerin’ seslerini sizin de belirttiğiniz gibi ’kokteyl ortamında’ kayda almalarına ’etik dışı gizli kayıt’ denilmez.

İkincisi hiçbir sohbete ’sen gel bakayım buraya’ diye başlanmaz. Yani o bahsi geçen diyaloğun adına sizin dediğiniz gibi ’sohbet’ denilmez.

Üçüncüsü bir muhabirin ’kaos odaklı çalışma prensibi’ olduğunu söylüyorsanız, bu iddianızı ete kemiğe büründürmek, somut verilerle desteklemek zo-run-da-sınız! İnsanları böyle kolayca hedef gösteremezsiniz.

Dördüncüsü, Göztepe kulübü elbette sahipsiz değildir. Göztepe’nin ne denli büyük ve güçlü bir camia olduğunu İzmirli spor gazetecileri çok iyi bilmektedir. Aynı şekilde İzmir’in genç spor muhabirleri de sahipsiz değildir. Bunu da kulüpleri yönetme makamında olanların bilmesi gerekir.

Özetle, futbol takımı teknik direktörünüzün skandal ifadelerini örtbas etmek maksadıyla yapıldığını düşündüğüm, genç bir muhabiri hiçbir mesnedi, dayanağı olmayan suçlamalarla adeta ’aslanların önüne atan’ açıklamanız büyük bir talihsizlik olmuştur.

Sizden TSYD İzmir Şube Başkanı olarak ricam, bu tehlikeli tutumu terk etmeniz, son iki yıldır her fırsatta dile getirdiğimiz, ’Çağdaş ve kurumsal yapıyla yönetilen Göztepe’ imajına uygun yaklaşım sergilemenizdir."

Kaynak: İHA