Rafting Türkiye Şampiyonası

Giresun'un Çamoluk ilçesinde başlayan şampiyonanın 1. ayak yarışlarında, 25 takımdan yaklaşık 200 sporcu mücadele ediyor

Giresun'un Çamoluk ilçesinde düzenlenen Rafting Türkiye Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları başladı.

Erkekler ve bayanlarda 19 yaş altı, 23 yaş altı, açık yaş kategorilerinde yapılan yarışlara 25 takımdan yaklaşık 200 sporcu katıldı.

İlçe merkezinden geçen Kelkit ırmağında sprint dalında yapılan ilk gün yarışlarında açık yaş erkek kategorisinde Rize Belediyespor, 19 yaş altı bayan kategorisinde Beyaz Su Rafting Takımı, erkeklerde Rize Gençlik ve Spor Kulübü, 23 yaş altı erkek kategorisinde ise Çaykurspor birinci oldu.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Rafting Asbaşkanı Fikret Yardımcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Yeni Zellanda'da, Endonazya'da düzenlenen yarışmalarda dünya şampiyonu olduk. Raftingle beraber gelen bütün güzelliklerden küçük ilçelerin de faydalanması için bugün Çamoluk'tayız.' ifadelerini kullandı.

Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ise raftingin Çamoluk gibi küçük ilçeler için çok önemli bir spor dalı olduğunu belirterek, 'Unutulmuş bir ilçede böyle bir etkinlik yapmak büyük bir fedakarlık ister. 25 takımın buraya katılması, o insanların burayı tanıması etkinliği çok önemli kılıyor' diye konuştu.

Şampiyona yarın yapılacak yarışlarla devam edilecek.

Kaynak: AA