Top Sektirirken Keşfedildi Gol Kraliçesi Oldu

Sivas'ta, erkek öğrencilerle futbol oynadığı sırada top sektirirken keşfedilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Figen Naçar, Kadınlar 3. Lig'de 18 maçta 40 gol atarak gol kraliçesi olmayı başardı Arjantinli yıldız futbolcu Messi'yi kendisine örnek alan Figen'in hayallerini ayyıldızlı formayı giymek süslüyor Figen Naçar: 'Köydeki erkekler beni kendi takımlarına almak için sürekli çaba gösterirlerdi'

SERHAT ZAFER / HALİFE YALÇINKAYA - Sivas'ta, erkek öğrencilerle futbol oynadığı sırada top sektirirken beden eğitimi öğretmeni tarafından keşfedilen 17 yaşındaki lise öğrencisi Figen Naçar, Kadınlar 3. Lig'de oynadığı 18 maçta 40 kez fileleri havalandırarak gol kraliçesi oldu.

İlkokul ve ortaokulu Altınyayla ilçesine bağlı Güzeloğlan köyünde okuyan ve lise eğitimi için Gazi Anadolu Lisesi'ne gelen Figen Naçar, çocukluğundan bu yana futbola olan merakı nedeniyle okul takımına katıldı.

Okulun beden eğitimi öğretmeni Adem Sarıtaş tarafından keşfedilen Figen, Sivas'ın ilk kadınlar futbol takımı olan Gazi Lisesi'nin formasını giymeye başladı.

Takımıyla Kadınlar 3. Lig 4. Grup'ta 18 maça çıkan Figen, 40 gole ulaşarak sezonu gol kraliçesi olarak tamamladı. Takımının grubu 4. sırada bitirmesinde önemli pay sahibi olan ve Arjantinli yıldız futbolcuyu Lionel Messi'yi örnek alan Figen Naçar'ın hayalini ise milli formayı giymek süslüyor.

Figen Naçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolu sadece erkeklerin değil kadınların da oynayabildiğini söyledi.

Futboldaki başarısının artmasına katkı sunan öğretmenlerine teşekkür eden Figen, 'Futbola küçük yaştan beri merakım vardı. Futbol maçlarını sürekli televizyondan izliyordum ve köyün erkek çocuklarıyla maçlar yapıyordum. Zamanla kendimi geliştirdim. Futbol oynamaktan mutluyum. Köydeki erkekler beni kendi takımlarına almak için sürekli çaba gösterirlerdi.' dedi.

Figen, sezon öncesinde gol kraliçeliği gibi bir hedefinin olmadığını, takım arkadaşları sayesinde bu başarıyı elde ettiğini belirtti.

Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi'yi çok sevdiğini ve onu örnek aldığını aktaran Figen, tek hedefinin ise Kadınlar Milli Takımı'nın formasını giymek olduğunu ifade etti.

- 'Kızlar futbol mu oynar?'

Gazi Lisesi takımında antrenörü ve okulun beden eğitimi öğretmeni Adem Sarıtaş da Sivas'ta kadın futbol takımı kurarak ilki başardıklarını anlatarak, 'İlk başlarda 'Ne yapacaksınız katılmayın, kızlar futbol mu oynar?' dediler. Ligde başarılı olacağımıza inanarak takımı kurduk.' diye konuştu.

Seneye 2. lige yükselme hedeflerinin olduğunu vurgulayan Sarıtaş, erkekler maç yaptığı sırada dikkatini çeken Figen'in başarısının da kendilerini gururlandırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Kendini çok geliştirdi ve bu sene ligde 40 gol atarak gol kraliçesi oldu. Başarısını her sene artıracak, özel bir yetenek. Milli Futbol Takımı antrenörü 2 hafta önce ilimize gelerek Figen'i izledi. Beğendiğini ve takip edilecek futbolcular arasında olduğunu söyledi. Figen'e fizik ve kuvvet olarak kendisini geliştirmesini önerdi. Seneye de gelip izleyeceğini ve uygun görülürse milli takıma çağrılacağını belirtti. Bu da bizi çok mutlu etti.'

Okulun müdürü Mustafa Karadağ da Sivas'ta ilk kez kadın futbol takımı kurduklarını ve ilk senelerinde gol kraliçesi çıkarttıkları için mutlu olduklarını vurgulayarak, oyunculardan birkaçını milli takıma göndermek istediklerini söyledi.

Kaynak: AA