Hacettepe'de Kaplan Dönemi Bitti

Teknik direktör Mustafa Kaplan: 'Sondan 3. sıradaki takıma yenilmek beni çok üzdü'

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Hacettepe'de teknik direktör Mustafa Kaplan ile yollar ayrıldı.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada 'Takımımızın 2. Lig'e yükselmesinde büyük emeği olan ve sonraki sezonda da beraber yürüdüğümüz Mustafa Kaplan ile yollarımızı ayırdık. Kaplan’a gösterdiği özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyor, çalışma hayatında başarılar diliyoruz' denildi.

Mustafa Kaplan ise AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Spor Toto 2. Lig'in 28. haftasında Ankara'da yaptıkları karşılaşmada 16. sırada bulunan Anadolu Üsküdar 1908'e yenildiklerini hatırlatarak, 'Sondan 3. sıradaki takıma yenilmek beni çok üzdü.' dedi.

Karşılaşmanın ardından Hacettepe Kulübü Başkanı Arda Çakmak ile görüştüğünü ve görevinden ayrılmasının doğru olacağını ilettiğini belirten Kaplan, Çakmak ile yolların ayrılması konusunda karşılıklı anlaştıklarını söyledi.

- Kaplan'ın gel-gitleri

Kaplan, sezon başında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin yabancı oyuncu transferlerini yaptı. Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, transferlerin ardından kırmızı-siyahlı ekip için İskoç teknik adam Stuart Baxter ile anlaştı ve Kaplan'ı pilot takım Hacettepe'ye gönderdi.

Başkent ekibi, Baxter ile yolların ayrılmasının ardından Mehmet Özdilek ile anlaştı. Özdilek ile sözleşmesini sezonun 15. haftası sonrasında karşılıklı fesheden kırmızı-siyahlı ekip, 16. haftadaki Fenerbahçe maçına Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) alınan geçici lisansla Mustafa Kaplan yönetiminde çıktı.

Kaplan, Fenerbahçe maçı sonrası TFF'den alınan izinle pilot ekip Hacettepe'ye geri dönerken Gençlerbirliği, Eskişehirspor ile yapılan ilk yarının son maçına teknik direktör Yılmaz Vural ile çıktı. Başkent ekibinde Vural'ın ardından genç teknik adam İbrahim Üzülmez ile anlaşıldı.

Kaynak: AA