Soma'nın Özel Çocuklarından Büyük Başarı

Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden oluşan özel sporcular şubat ve mart aylarında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlemiş olduğu basketbol, yüzme, masa tenisi ve atletizm müsabakalarında büyük başarılar elde etti.

Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleştirilen 2. Bölge Doğu Anadolu, Ege ve Karadeniz Basketbol Şampiyonasına katılan Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden oluşan basketbol takımı 2. olarak Türkiye Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı.

Yine Alanya’da düzenlenen Yüzme Şampiyonasında Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerden oluşan takım 50 metre ve 100 metre serbest stilinde ikincilik elde etti.

Özel Sporcular, Masa Tenisi Şampiyonasında da iki sporcu ile dereceye girerek Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan engelliler son olarak Antalya’da yapılan 1. Bölge Doğu Anadolu, Ege ve Güneydoğu Anadolu Atletizm Şampiyonasında da 100-200 ve 400 metrede takım halinde bayrak koşarak dereceler elde etti. Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Suudi Arslan sporcuları ve takım antrenörü Betül Yıldız’ı tebrik ederek başarıların devamını diledi.

Kaynak: İHA