Ortaca, Muğla'da Kaybetti

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10. Grup’ta iki Muğla takımının karşı karşıya geldiği müsabaka sonucu gülen taraf Muğlaspor oldu.

BAL’da şampiyonluk mücadelesi veren Muğlaspor ile alt sıralardan kurtulmaya çalışan Ortaca Belediyespor arasında oynana 21. hafta mücadelesinde Muğlaspor, sahadan 2-1’lik galibiyet ile ayrılan taraf oldu.

Ligin bitmediğini ve mücadelelerine devam edeceklerini belirten Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Göksel Özdemir, "Sahaya kazanmak için çıktık. Ortaca Belediyespor olarak ligde kalmak istiyoruz. Muğlaspor’da şampiyon olmak istiyor. Her iki takımında kendine göre hedefi var. Erken gol ile öne geçmemize rağmen çok kısa sürede beraberlik golünü yedik ve oyunu toparlayamadık. Orta saha üstünlüğünü rakibe kaptırınca pozisyon verdik. Sonuç itibari ile 2-1 kaybettik’’ diye konuştu.

Muğlaspor’u hak ettiği profesyonel lige geri döndürmek istediklerinin altını çizen Muğlaspor Teknik Direktörü Gürkan Ferhatoğlu, ‘’hedefimiz şampiyonluk, kalan 4 maçımızdan 12 puan almamız gerekiyor, şampiyon olabilmemiz için, bugün çok zorlu bir maç olacağını biliyorduk, Ortaca’nın hoca değişikliğinden sonra hiç mağlup olmadığını, özellikle içeride çok iyi mücadele ettiğini biliyorduk. Rakibin çıkışta olması maçın zorluk derecesini biraz daha arttırdı. 3 puan aldığımız için mutluyuz’’ dedi.

Ortaca Belediyepspor’un ligde kalmasını gönülden istediklerini dile getiren Muğlaspor basın sözcüsü Abdullah Eskihisarlı ise, ‘’Ortacaspor bizim kardeş kulübümüz, Muğla’mızın kulübü, onlar düşmemeye oynuyorlar. İnşallah Ortaca bu sene ligde kalacak, bizimde tek hedefimiz ligi lider bitirip Muğla’yı hak ettiği yerlere getirmek, bunun içinde arkadaşlarımız gereken mücadeleyi sahada en iyi şekilde verdiler’’ şeklinde konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 2: Ortaca Belediyespor’un kazandığı serbest vuruşta topun başına gelen Semihcan Aslan’ın düzgün ortasını güzel bir kafa vuruşu ile ağlara gönderen İdris Yalçın, takımını maçın başında önce geçirdi. 1-0

Dakika 12: Erken yediği golün şokunu üstünden çabuk atan Muğlaspor üst üste ataklar ile Ortaca kalesini zorlamaya başladı.

Sol kanattan kullanılan taç atışında ceza sahası içinde topu önünde bulunan Selçuk Yıldırım, düzgün bir vuruşla takıma beraberlik golünü kazandırdı. 1-1

Dakika 66: Maçın ilk yarısı karşılıklı ataklar ile berabere biterken, 2. Yarıya hızlı başlayan taraf Muğlaspor oldu. Şampiyonluk yolunda puan kaybetmek istemeyen yeşil-beyazlı takım geliştirdiği ataklar ile Ortaca kalesinde pozisyonlar buldu. Sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde önünde kalan topu güzel bir vuruşla ağlara gönderen Mustafa Özkaya takımına galibiyeti getiren golü kaydetti.

1-2

ORTACA BELEDİYESPOR: Gökhan Yılmaz, Semihcan Aslan, Uğur Çakın, Fatih Çelebi (Emre Kuncak), İdris Yalçın, Mert Mustafa Kabaş, Sercan Sakarsu, Yusuf Çelik (E. Görkem Alp), Deniz Yumurtacı, İnan Karabulut (Yusuf Asa), Mohammed Sumaili

YEDEKLER: Erce Uslu, Emre Kuncak, Emrah Görkem Alp, Ahmet Özgür Elmas, Yusuf Asa, Hicabi Demir, Mefayir Tekin

MUĞLASPOR: Hasan Çelebi, Taner Otlak, Burak Emre Kayan (Ozan Özkan), Ersen Savaş, Emin Ergün, Selçuk Yıldırım, Okan Avcı, Mustafa Özkaya, Adnoy Sani, Coşkun Korkmaz (Şahin Fırat), Ebubekir Eroğlu

YEDEKLER: Eren Abadanç, Fatih Şimşek, Ozan Özkan, Şahin Fırat, Polat Ertek, Erol Aydın, Ramazan Bulut

GOLLER: İdris Yalçın (Dk.2 Ortaca) Selçuk Yıldırım (Dk.12 Muğla) Mustafa Özkaya (Dk.66 Muğla)

STAT: Ortaca Ahmet Ateş

HAKEMLER: Raşit Yorgancılar, İbrahim Çetin, Abdülhamit Söyler

Kaynak: İHA