Oynadığı Takıma Yardımcı Hoca Oldu

Geçtiğimiz yıllarda Tire 1922‘de kaptanlık yapan ve gol kralı olup takımının şampiyon olmasında önemli bir paya sahip olan yıldız futbolcu Serkan Söğüt, şimdilerde tecrübesini aynı takımda yardımcı hoca olarak sürdürüyor.

İlk olarak 2008 yılında Göztepe’den Tirespor’a transfer olan Serkan Söğüt çizdiği başarılı grafik ile bir sezonda 10 gol, 12 asist ile Tireliler’in gönlünde taht kurdu. 2012 yılında Tire 1922’nin kurulmasının ardından takıma ilk gelen transfer isim oldu. Kısa süre de yıldızı parlayan Serkan Söğüt sezonu 19 golle bitirerek gurupta gol kralı oldu. Bir sonraki sezon yine Tire 1922 için ter döken yıldız futbolcu, aynı zamanda takımın kaptanlığını da üstlendi. Sezonda yine başarılı bir grafik çizerek takımı sırtlayan isimlerden olan Söğüt, takımı ile birlikte kupayı kaldırarak Tire 1922’yi bir üst lige çıkardı. Ancak bu dakikadan sonra talihsizlikler yıldız futbolcunun peşini bırakmadı. Sezonda üst üste sakatlıklar yaşayan Söğüt, geçirdiği pubis sakatlığı nedeni ile futbola erken veda etmek zorunda kaldı.

KULÜP, SÖĞÜT’E SAHİP ÇIKTI

Bu arada vatani görevini tamamlayan Serkan Söğüt’ü döndüğünde takımı yalnız bırakmadı. 3. Ligde yoluna devam eden Tire 1922, Serkan Söğüt’ü teknik kadrosuna dahil ederek takımın yardımcı hocası yaptı. Başarılı teknik adam İskender Eroğlu ile çalışma fırsatını yakalayan Söğüt, şimdilerde tecrübesini hocası İskender Eroğlu ile birlikte paylaşarak takıma katkı veriyor.

Spor geçmişi hakkında bilgi veren Tire 1922 yardımcı hocası Serkan Söğüt, ”Futbolla küçük yaşlarda tanıştım. İlk olarak Almanya’da Greuther Fürth’te oynadım. Türkiye’ye döndükten sonra da futboldan hiç kopmadım. Üniversite yıllarında bile futbol oynadım. Nedense bende Tire’nin çok özel bir yeri var. İlk olarak bu güzel ilçeye 2008 yılında geldim ve Tirespor’da oynadım. Sonra kader tekrar 2012 yılında beni Tire ile buluşturdu. Tire 1922 takımına transfer olduktan sonra hedefimiz Tire’yi bir üst lige çıkarmaktı biz de öyle yaptık. Teknik kadromuz, arkadaşlarım ve Tireli taraftarımız ile 3. Lig’in kapısını araladık. Ama maalesef o sezonda ciddi sakatlıklar yaşadım ve futbolu bırakmak zorunda kaldım. Ben yine Tire’den ve Tire 1922’den kopamadım. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek bana yardımcı hocalık görevini vererek tecrübelerimi takımıma aktarmamı istedi ve bana aynı zamanda tecrübeli hocamız İskender Eroğlu ile çalışma fırsatı verdi. Ben de artık bu alanda kendimi yetiştireceğim. Üniversite okumamdan dolayı üst liglerde oynama fırsatı yakalayamadım ama bu eksikliğimi antrenörlük hayatımda giderip üst liglerde çalışıp başarılı olmak en büyük hedeflerim arasında. Birçok kursa katıldım ve başarı ile bitirdim. Hedefim, sporcu kişiliğim tecrübem ve yabancı dilim ile çok daha iyi yerlere gelerek iyi bir futbol adamı olmak." dedi.

Amacının, Tire 1922’yi daha ilerilere taşıma olduğunu vurgulayan Söğüt, "Tire güzel bir ilçe insanları sıcakkanlı. İnşallah hep birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum. Buradan bana değer veren başta Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek olmak üzere İskender Hocama, takım arkadaşlarım, teknik kadro ve yöneticilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Tire hak ettiği yere ulaşacaktır." diye konuştu.

Kaynak: İHA