Yasaman Açıklaması 'Fenerbahçe'ye Tazminat Davası Açılması Lazımdı'

Galatasaray eski İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamaları sonrası sarı-lacivertli kulübe tazminat davası açılması gerektiğini söyledi.

Galatasaray mali genel kurulunda açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılı kulübün eski İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, mevcut yönetimin kulübü iyi yönetemediğini belirterek, “Kamuoyunda ve Galatasaray camiasındaki görüntü bu yeni yönetimin Galatasaray’ı iyi yönetmediği kanaatindedir. Ben de aynı görüşteyim. Çok fazla hata yapıp Galatasaray yönetiminde zafiyetler meydana getirmiştir. Buradaki sunumda siyasal bir konuşma gibi yeni yatırımları anlattı. Bunların hepsi çok güzel projeler, bunlar yapılsın. Galatasaray çok büyük bir tarih, büyük bir kulüp. İlk önce bu yönetim kurulunun bunları koruması lazım. Bunların başında da bazı demeçlerin, söylemlerin korunması lazım. Benim en çok gücüme giden, bir Fenerbahçe Başkanı, Galatasaray’a karşı büyük bir hakarette bulundu. ‘Şikeyi Türkiye’ye getiren kulüptür dedi.

’ Galatasaray’ın tarihine baktığınız zaman Türkiye’nin en önemli kurumudur. Buna başkanın cevabı olmadı, neredeyse özür dileyecekti. Biz bunu çok iyi cevaplamamız lazım. Ben hukukçu olarak yönetimde olsaydım bunun çok büyük bir tazminat davası olması lazımdı. Galatasaray’ın markası değeri o kadar büyüktür ki Fenerbahçe bunun altından kalkamazdı. Bunun aksine Galatasaray’ın marka değerini düşüren bir olay. Trabzon maçında Trabzonspor Başkanı’nın verdiği demeç de bunun devamı oluyor. Galatasaray’ı suçlamışlardır yine. Maçı veren kendileridir. Maçı zorla bize vermişlerdir. Çok önemli bir davanın açılması şarttır. Galatasaray’ın haklarının savunulmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

“İSTİFA ETMESİ LAZIM”

Galatasaray’ın önemli bir camia olduğunu belirterek, “Biz bununla övünüyoruz. Diğer gruplar bize ulaşmak için çalışıyorlar. Böyle bir camiada bizim yönetim kurulundan bir arkadaşımız tutup, bazıları zenginleşiyor bazıları fakirleşiyor diyor. Galatasaray’da hiç kimsenin usulsüz bir iş yaptığını ben ne gördüm ne de duydum. Böyle bir şey düşünemem bile. Ben birçok yönetim kurulu üyelerinin fakirleştiğini gördüm ama zenginleştiğini görmedim. Elinde ne varsa verir. Bu böyledir. Galatasaray bir aşktır. Aşkla çalışılır. Başkanın özür dilemesi ve bunu söyleyen arkadaşın da istifa etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

“ZAYIF YÖNETİM DİYE BİR ALGI VAR”

Yönetimin gelir arttırıcı şeyler yapması gerektiğini savunan Yasaman, “Biz kredi bulacağız denilmiş ve yapılmamıştır. Her yerde en zayıf yönetim diye bir algı var. Yönetimde başkanın inisiyatifi ile bu işler yürümez. Neticeler kötü. Yapılan transferle panikle yapılmıştır. Şuan gol atacak adamımız yok. 8 milyon aldık diyorlar. İkisi Trabzon’un biri de masraflar, beş kalıyor elimize. Şimdi antrenörsüz kaldık. Yarın Fenerbahçe maçına çıkacağız antrenörsüz. Yönetim tam bir panik halindedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA