Şampiyon Takımın 'Küçük Dev Adamı'

Okullararası Küçükler Kız ve Erkek Türkiye Basketbol Birinciliği'nde erkeklerde şampiyon olan Vecihibey Ortaokulu'nun en kısa oyuncusu, takımın tüm maçlarında en skorer oyuncusu oldu.

Okullararası Küçükler Kız ve Erkek Türkiye Basketbol Birinciliği'nde erkeklerde şampiyon olan Vecihibey Ortaokulu'nun en kısa oyuncusu, takımın tüm maçlarında en skorer oyuncusu oldu.

Okullararası Küçükler Kız ve Erkek Türkiye Basketbol Birinciliği Çankırı'da gerçekleştirildi. Erkeklerde Vecihibey, kızlarda Bahariye Ortaokulu şampiyon oldu. Vecihibey Ortaokulu'nda 147 santimetre boyuyla en kısa oyuncusu olan 11 yaşındaki Emir Arda Sivas, boyuna rağmen oynanan 5 maçta da en skorer oyuncu olmayı başardı

Vecihibey Ortaokulu basketbol antrenörü Alp Baydar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, final maçında Özel Çayyolu Anafartalar Ortaokulu'nu 58-25 yenerek 2015-2016 Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonu olduklarını söyledi.

Şampiyonaya Balıkesir'in Bandırma ilçesinden katıldıklarını bildiren Baydar, Türkiye'nin en iyi 8 takımı arasından şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Takımının profesyonelce mücadele ettiğini dile getiren Baydar, 'Sporcularımız zorlu bir turnuva omasına rağmen hiç stres yapmadı. 11-12 yaşlarında olmalarına rağmen 20-25 yaşındaymış gibi stres yapmadan şampiyonanın üzerinden geldiler. Verdikleri emeği şampiyonlukla süslediler' dedi.

Takımın en kısa oyuncusu olan Emir Arda Sivas'ın çok iyi performans sergilediğini vurgulayan Baydar, 'Emir Arda beş maçın beşinde de takımın en skorer oyuncusu oldu. Çok çalıştı, çok mücadele etti ve emeklerinin karşılığını da aldı' ifadelerini kullandı.

Emir Arda Sivas da Özel Çayyolu Anafartalar Ortaokulunu'na karşı oynadıkları final maçında takımının attığı 58 sayının 23'ünün kendisine ait olduğunu kaydetti.

Basketbol ile 6 yaşında tanıştığını anlatan Emir Arda, 'Basketbolu çok seviyorum. Takımın en çok sayı atan oyuncusu olduğum için de çok mutluyum. Başarı için elimden geleni yapıyorum. İyi bir basketbolcu olmak istiyorum. İleride NBA'de oynamak istiyorum' dedi.

Kaynak: AA