'Özel Sporcu Sayısı 18 Bine Dayandı'

TOSSFED Başkanı Aydın: 'Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 9 binlerdeki sporcu sayısı 18 binlere dayandı' 'Cumhurbaşkanımızın kol kanat germesi ve bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın bize ağabeylik yapmasından dolayı, şu anda Türkiye'deki hemen hemen bütün engellilere ulaşmış durumdayız'.

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Birol Aydın, federasyonlarına bağlı özel sporcu sayısının 9 binden 18 bine yükseldiğini bildirdi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki özel sporcuların devlet büyüklerinin verdiği desteklerle şu anda 'Altın Çağ'larını yaşadıklarını belirterek, artık özel sporculara kapalı kapılar ardından 'Sizden bir şey olmaz' denmediğini belirtti.

Engellilerin de artık normal insanlar gibi spor yaptığını vurgulayan Aydın, imkan verildiğinde engellilerin de normal sporcular gibi yarışabildiklerini Antalya'daki Atletizm Bölgeler Şampiyonasında herkese gösterdiklerini dile getirdi.

- 'Türkiye'deki hemen hemen bütün engellilere ulaşmış durumdayız'

Aydın, 'Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 9 binlerdeki sporcu sayısı 18 binlere dayandı' ifadesini kullanarak, şöyle devam etti:

'81 ilde teşkilatı olan bir federasyonuz. Bunun bütün sebebi, devletle engellilerin birleşmesi, kucaklaşması, engelli çocukları seven başta bir Cumhurbaşkanımızın olmasıdır. Cumhurbaşkanımızın kol kanat germesi ve Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın bize ağabeylik yapmasından dolayı, şu anda Türkiye'deki hemen hemen bütün engellilere ulaşmış durumdayız. Artık kapalı kapıları çalıyoruz, 'Çocuklarınızı spora gönderin' diyoruz.'

- Atletizm'de tarihi başarı

Birol Aydın, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından İtalya'da düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar pentatlonda Mihriban Kaya'nın özel sporcular tarihindeki Türkiye'ye ilk altın madalyayı getirdiğini anımsattı.

Kaya'nın adını Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirten Aydın, 'Bu neyi gösteriyor? Engellilere imkan verildiği zaman, normal sporcuların bazen önüne geçerek isimlerini yazdırdıklarını gösteriyor. Şampiyonada Türkiye'ye bir altın iki tane gümüş madalya geldi. Bu da çok gurur verici bir olay. Bundan sonraki hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları. Onun için durmadan savaşacağız.' diye konuştu.

Kaynak: AA