Sabah Namazında Çanakkale Menüsü İkramı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Müftülük tarafından, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için 674 hatimin duası yapıldı.

Sandıklı İlçe Müftülüğü tarafından, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere bütün şehitler için 674 hatimin toplu duası yapılarak, şehitlerin ruhlarına hediye edildi.

Sabah namazında Sandıklı Merkez Ulu Cami'de gerçekleştirilen hatim duasının ardından, çıkışta vatandaşlara 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’de askerlerin bir öğünlük yemeği olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramı yapıldı.

Sandıklı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye'nin bütün il ve ilçelerinde şehitlerin anısına 'Şühedanın İzinde Huzurda Niyazdayız' programı düzenlendiğini söyledi.

Dini, vatanı, namusu uğruna can veren şehitlere vefa borçları olduğunu belirten Çalışkan, 'Birlik ve beraberliğimizin tesisinin sağlanması için müftülük olarak her zaman üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatanımızın bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez' dedi.

Çanakkale'de vatanı için canlarını feda eden aziz şehitleri anmak için bir öğünlük yemeklerini vatandaşlara ikram ettiklerini dile getiren Çalışkan, 'Onların çektikleri sıkıntıların ne kadar büyük olduğunu, açlık ve yoklukla mücadele eden kahraman askerlerin Çanakkale’yi düşmana asla çiğnetmediğini anlatmak istedik' diye konuştu.

Kaynak: AA