İvan Bebek'i Protesto Yürüyüşü

Fenerbahçe maçını yöneten Hırvat Ivan Babek’i dövizlerle yürüyüş yaparak protesto etti.

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda İstanbul’da 1-0 yendiği Braga’ya rövanşta 4-1 mağlup olan Fenerbahçe Avrupa’ya veda etti. Maçın ardından hakem Hırvat İvan Babek’e tüm Türkiye’den tepki yağdı. En ilginç tepki ise Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden geldi.

Bir grup Fenerbahçe taraftarı hakem Babek’in maçtaki kırmızı kart gösterirken fotoğraflarından oluşan döviz hazırlayıp alkış ve ıslıklar eşliğinde şehrin en işlek caddesinde yürüyüş yaptı. Sarı-lacivertliler, "En büyük Türkiye" sloganlarıyla caddede yürüyen taraftarlara vatandaşlarda destek verdi.

Fenerbahçe maçını katlettiğini belirten protestocu taraftarlardan Kasım Yasdıoğlu, “Akşamki Fenerbahçe maçında hakemin rezaletini tüm Türkiye ve Avrupa gördü. Biz de şu anda kendimizce hakemi protesto ediyoruz. Tüm dünya bir kez daha gördü ki Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yok” dedi.

Nazan Yılmaz isimli diğer bir kadın taraftar ise maçı izlerken eşinin ağladığını söyleyerek, “Ben Galatasaraylıyım ama eşim Fenerbahçeli. İnanın eşim maçı izlerken ağladı. Ben de bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’ye destek vermek için buraya protesto etmeye geldim” şeklinde konuştu.

Kadirli ilçesinde bir grup taraftarın protesto yürüyüşüne üzerinde Galatasaray ve Beşiktaş forması olan futbol severlerin de destek verdiği dikkat çekti.

Kaynak: İHA